Türk Mucidin İcadıyla Klima Hastalıklarına Son

Lykia antibakteriyel klima parfümü ile klimaların sebep olduğu bakteriyel hastalıklar yakında tarihe karışacak.

Parfümün içeriğinde bulunan etken bir madde ile gerek klimadaki gerekse de havadaki zararlı partiküller yüzde 100'e varan oranlarla etkisiz hale getiriliyor. Sıcak yaz günlerinin adeta kurtarıcısı olarak görülen klimalar sağladığı konforun yanında bazı sakıncaları da beraberinde getiriyor. Özellikle ısıtma-soğutma ve havalandırmanın klima sistemi ile sağlandığı ortamlarda riskler daha da artıyor. Gribal enfeksiyonlar, bazı viral enfeksiyonlar, kas ağrıları, kas tutulması ve zatürre en sık karşılaşılan hastalıklar olarak öne çıkıyor. Klimalar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım gibi hastalıkların tetiklenmesine de neden olabiliyor.Klimalar düzenli bakımları yapılmadığında ise tam anlamıyla bir mikrop yuvasına dönüşerek çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyorlar. Lejyoner ya da klima hastalığı olarak bilinen hastalığa yol açan bakteri, zatürreye de neden oluyor

"YÜZDE 100 ETKİLİ"

Lykia Klima Parfümleri Yöneticisi Şerif Öztürk, son dönemde klimalardan yayılan hastalıklar ve bu hastalıklara sebep olan bakterilerin kendilerini antibakteriyel bir klima parfümü tasarlanması konusunda teşvik ettiğini belirtti.

Klimaların yol açtığı hastalıkların önüne nasıl geçilebilir diye düşünürken klima parfümünün içeriğine eklenen ve sağlık sektöründe kullanılan bir etken madde ile bunun üstesinden gelmeyi başardıklarını kaydeden Öztürk, bunu bilimsel testlerle de kanıtladıklarını ifade etti.

Lykia antibakteriyel klima parfümünün etkisini kanıtlamak için, İstanbul Üniversitesi laboratuarlarında uzmanlar tarafından teste tabi tutulduğunu dile getiren Öztürk, "Bu testte ürünümüzün yüzde 100 etkili olduğunu bilimsel açıdan da kanıtlamış olduk. Bu işlem sonucunda hem klimadaki bakterilere, hem de ortamdaki bakterilere karşı çok etkili olduğunu da gösterdik. Bununla da kalmayıp, dünyaca ünlü laboratuarlarda ürünümüzün ofis ortamındaki etkisini araştırdık. Ofisteki bir klimaya monte ettiğimizürünümüzün gerek klimadaki gerekse de havada dolaşan zararlı partikül değerinin değişimini test ettik. 1 saat içerisinde ciddi oranda değişimler gözlemledik" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın 2005 yılında verdiği izinle hazırlanan ürünün özellikle ofislerde, kreşlerde, hasta odalarında ve turizm yerlerinde kullanılmasını öneren Öztürk, " Hem içeriği itibariyle lejyoner hastalığını önlemede çok etkili, hem de antibakteriyel özelliği insan vücudunda 2 saat daha etkisini devam ettiriyor. Havayla teneffüs edildiği için de herhangi bir yan etki göstermiyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA