Dalaman Chp’den Tutuklu Vekiller İçin İmza Kampanyası

CHP Dalaman İlçe Teşkilatı tarafından tutuklu bulunan CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Prof. Dr.Mehmet Haberal için imza kampanyası başlatıldı.

Dalaman Chp’den Tutuklu Vekiller İçin İmza Kampanyası
Tutuklu CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Prof. Dr.Mehmet Haberal için Dalaman Cumhuriyet Meydanı girişinde konulan stant önünde imza kampanyası başlatan CHP Dalaman İlçe Teşkilatı tarafından bir de basın açıklaması okundu.

Basın açıklamasında, “Bu haftanın amacı 12 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinin 1. Yıldönümü. Bu süre aynı zamanda Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın milletin özgür iradesi ile milletvekili seçilmelerinin birinci yıldönümü. Ancak onlar milli iradeye rağmen 1 yıldır milletvekili kimlikleriyle cezaevinde tutuklular. İşte bu nedenle CHP 12-19 Haziran tarihleri arasını Milli İradeye özgürlük haftası ilan etti. Bu tutukluluk, artık ceza halini almıştır ve bu cezayı sadece tutuklular değil aileleri ve bizler yaşamaktayız. Ülkemizin önündeki bu ayıbın kaldırılmasını ve adil yrgılanmaların olmasını istiyoruz. Hukuksuz yargılamalara hayır deyin. Tutuklu vekillerin yeri meclistir.

Onlara özgürlüklerini vermek için imza kampanyamıza destek bekliyoruz” denildi .
Kaynak: İHA