Nevit Kodallı Lisesi’nden Genç’e Ziyaret

Mersin’in merkez Yenişehir İlçe sınırları içerisinde bulanan Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Mehmet Satır, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’i makamında ziyaret ederek, okullarına verdikleri desteklerden dolayı Genç'e teşekkür etti.

Nevit Kodallı Lisesi’nden Genç’e Ziyaret
Okul Müdürü Satır’a, müdür yardımcıları Murat Çınarlı ile Özden Gök, Okul Aile Birliği Başkanı Şenay Tosyalı, Türk ve Batı Müziği Koro Öğretmeni İbrahim Özişler ve müzik bölümü öğrencilerinden oluşan bir ekip eşlik etti. Okullarına verdiği destekten dolayı Başkan Genç’e teşekkür ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Müdür Satır, “Okulumuza her türlü desteği veren ve en son Ankara’da yapılan Ankara Polifonik Korolar Birliği’nin ‘17. Türkiye Polifonik Korolar Şenliği’ne okulun katılımı için ulaşım katkısı sağlayan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Böyle bir kalabalık ekibi kabul ettikleri için ayrıca Genç’e teşekkür eden Satır, “Sanata verdiğiniz değeri ve katkıları biliyor, takdirle karşılıyoruz. Müzik ve resim dallarında sanat eğitimi veren okulumuza da sürekli yakın durarak verimli eğitim öğretim çalışmalarımız ile ilgili ihtiyaçlarımıza hassasiyetle destek verdiniz” ifadelerini kullandı.

Şenlikte, ‘En iyi artikülasyon, diksiyon ve anlaşılırlık’ ödülünü alarak Mersin’ döndüklerini belirten Satır, ayrıca katılım sayısından dolayı bronz madalyayı da okul müzesine kazandıklarını kaydetti.

Başkan İbrahim Genç ise ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, Yenişehir Belediyesi’nin her zaman kültür ve sanatla iç içe olduğunu söyledi.

Alt yapısı olmayan hiç bir şeyin gelişemeyeceğine vurgu yapan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mersin’de kültür ve sanatın alt yapı eksikliği var. Biz bu eksikliği gidermek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Göreve geldiğimizde hizmet binamızın içinde yaklaşık 400 kişilik birçok amaçlı salon yaptık. Burası 2005 yılından beri nikah, yıl sonu gösterileri, toplantı, seminer ve tiyatro gösterilerine ev sahipliği yaptı. Şu anda talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Şimdi de Türkiye’nin en büyük kültür merkezlerinden birini yapıyoruz. Çalışmalar hızla devam ediyor. Kültür Merkezi tamamlandığında Mersin, her türlü kültürel etkinliğin yapılabileceği örnek bir mekana kavuşmuş olacak.” Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve başarılarıyla gurur duyduğunu ifade eden Genç, “ 2009 yılında ‘TRT1 Türkiye Liselerarası Genç Mikrofon Müzik Yarışması’nda da birincilik kazanıldığında biz maddi ve manevi olarak okulumuzun yanındaydık ve bundan sonra da hep yanlarında olacağız. Bu başarılarda yönetimden öğretmenine, aile birliğinden öğrencisine emeği geçen herkesi ayrı ayrı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA