Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Kongresi

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Zonguldak Şubesi’nin kongresinde salonu boş görünce sitem etti.

Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Kongresi
Ergün, “Teşkilatlandırması son derece zayıf bir millet olarak ortada kaldık, inşallah hepimizin aklı başına gelir” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde, Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi’nin 19. Olağan Genel Kurulu Kongresi gerçekleştirildi.

Kongreye derneğin genel başkanı Kazım Ergün de katıldı.

Divan Başkanı olarak kongreyi yöneten Ergün, salondaki boş koltukları görünce sitem etti.

Ergün, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, salt çoğunluk sağlanmasına rağmen salonun boşluğuna dikkat çekti. Kongreye katılan üyelere teşekkür eden Ergün, “Bu salon gösteriyor. İşte Türkiye’de nüfus bazında emeklinin bir numaralı olduğu şehir Zonguldak’tır. Maalesef bir AKM salonunu bile dolduramıyoruz. Ondan sonra da ‘Şu hakkımız verilmiyor, bu hakkımız verilmiyor’ diye feryat ediyoruz. Bu salona gelen konuklarımıza teşekkür ettiğimiz gibi, bu davanın sahibi temsil etmekten onur duyduğumuz emekli arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz ama yetmez” dedi.

HAK ARAMAYAN ŞEHİR ZONGULDAK
Türkiye genelinde hak aramayan birinci şehrin Zonguldak olduğunu ifade eden Kazım Ergün, bunu dernek tarafından yaptıkları araştırma ile ortaya koyduklarını belirtti.

Zonguldaklı üst düzey bürokratlar olmasına rağmen lobisi olmadığını dile getiren Ergün, şöyle konuştu: “Türkiye’de yaptığımız araştırmada hak aramayan bir numaralı şehir Zonguldak’tır. Nüfus bazında Türkiye’nin birincisi şehir Zonguldak ama hakkını arama noktasında en geri şehirdir. İçimizden yetişme çok sayıda üst düzey bürokratlarımız vardı, onları da geri bıraktık. Lobisi olmayan, gücü olmayan bir şehrin sonucunu hep beraber çok acı bir şekilde izleyeceğiz. Eğer siz hakkınızı aradığı bir kuruluşa gereken desteği veremiyorsanız böyle bir ortamda bulunamıyorsanız, sizin adınıza başkaları o hakkı vermeye kalkar ve neticede vermez. Hakkınızı kim arıyor ne şekilde arıyor onu da bilmezseniz sonuçta hüsrana uğrarsınız.”

Türkiye’nin en ücra noktasında yaşayan vatandaşın bile Türkiye Emekliler Derneği’nin ismini bildiğini anlatan Genel Başkan Kazım Ergün, şunları söyledi: “Türkiye birincisi olan bir kuruluşun bir şubesinin genel kurulunu yapıyoruz. Bu derneği Türkiye’nin en ücra köşesindeki bir köyde yaşayan bir vatandaş bile biliyor. Bu derneği tanımayan bir kişi yok, parti yok. Ama maalesef Türk Milleti’nin bu demokratik hakkı kullanmaktaki katılımı son derece zayıf. Biz ona örgütlenme demiyoruz, örgüt lafı başka şeyler çağrıştırıyor. Biz onu değiştirdik teşkilatlandırma diyoruz. Teşkilatlandırması son derece zayıf bir millet olarak ortada kaldık, inşallah hepimizin aklı başına gelir.”

MİLLETİMİZ ATATÜRK DEMEYE ÇEKİNİYOR
Milletin, birilerinden korkarcasına Atatürk’ün adını ağzını almaya bile çekindiğini öne süren Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimiz, birilerinden korkarcasına Atatürk’ün adını ağzına alırken bile çekiniyor. Halbuki yedi düvele karşı savaşan, her millete nasip olmayan yüz yılda bir dünyada lider çıkar. Bunu da yüce Allah Türk Milleti’ne nasip etmiş. Parçalanan Osmanlı İmparatorluğunu kurtaracak, bir mefkure etrafında birleştirecek, bağımsızlık savaşı veren bir kahraman çıkmış. Binbir mücadele ile Kurtuluş Savaşını kazanmış. Hepinize tavsiyem Çılgın Türkler kitabını okuyun. Başbakanımız şu anda millete sesleniyor. Herkesi Çanakkale’ye göndereceğiz diyor. Bunun mimarı bizim derneğimizdir. Benim talimatımla on binlerce insanı Çanakkale’ye şubelerimiz vasıtasıyla gönderdik” Tek liste ile gerçekleştirilen kongrede, Şube Başkanı Hüseyin Memiş’in listesi oylanacak. Türkiye’de on milyon emekli olduğu ifade edilirken, Emekliler Derneği’nin 96 şubesi ve 700 bin üyesi bulunuyor .
Kaynak: İHA