İlkadım Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi

Samsun’da Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan yıl onu sergilerinden sonuncusu İlkadım Halk Eğitim Merkezi tarafından açıldı.

İlkadım Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi
Samsun’da ilçelerin tamamında Halk Eğitim Merkezleri tarafından yıl sonu sergileri açılırken, son olarak İlkadım Halk Eğitim Merkezi’nin yıl sonu sergisi Vali Hüseyin Aksoy, İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan, Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş ve kursiyerlerin katılımıyla İl Özel İdaresi Sergi Salonu’nda açıldı.

2011-2012 eğitim-öğretim döneminde 520 mesleki kurs, 928 sosyal ve kültürel kurs, 304 okuma-yazma kursu olmak üzere toplam bin 752 kurs açılırken, bunların 536 tanesinin normal statüde, bin 216 tanesinin ise işbirliği içinde açıldığı belirtildi. Ayrıca bu kurslara kayıtlı olarak 28 bin 952 kursiyer bulunduğu kaydedildi.

Halk Eğitim Merkezleri’nin etkin bir çalışma dönemi geçirdiğini söyleyen Vali Hüseyin Aksoy, “Binleri aşan sayı kurs ve kursiyerle önemli bir eğitim-öğretim yılı tamamlanmış oldu. Halk Eğitim teşkilatı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni yapılanması içinde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı birim olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Halk Eğitim Merkezleri, okula hiç gitmemiş, okul çağını geçirmiş veya belirli kademesinde bulunan insanlarımıza, onların ilgi, istek ve becerilerine göre çeşitli süre ve seviyede kurslar açan, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda çeşitli faaliyetlerde bulunan önemli kurumlarımızdan birisi. Samsun’da bu anlamda bütün Halk Eğitim Merkezlerinde etkin bir çalışma dönemi geçirildi. Özellikle son yıllarda Halk Eğitim Merkezlerinde kadınlarımıza yönelik kurslarımıza ağırlık verdik. Engellilere yönelik birçok kurslarımız oldu” dedi.

Vali Aksoy ve açılış törenine katılanlar, kursiyerler tarafından yapılan el sanatlarını ilgi ile inceledi .
Kaynak: İHA