Diplomalarını Alan 199 Polis Memuru, Mezun Olmanın Sevincini Keplerini Havaya Fırlatarak Aileleriyle Paylaştı

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan 199 polis memuru, mezun olmanın sevincini keplerini havaya fırlatarak aileleriyle paylaştı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi gösteride bulundu. Mezunlar adına konuşan okul birincisi Musa Yüktaşır, daha sonra mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plaketi çaktı.

Törende bir konuşma yapan Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, polis meslek yüksek okullarının, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.

Taşdöğen, ''Polis meslek yüksek okullarımız, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne dayalı, halkla ilişkiler kuran, milletimizin yüce değerlerini özümsemiş, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, disiplinli, çağdaş ve aydın Türk polisini yetiştirmektedir. Polisimiz, devletin bölünmez bütünlüğünü korumak için gece gündüz çalışıyor. Çok meşakkatli ve onurlu bir göreve başlıyorsunuz'' dedi.

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli de, demokrasi olmadan güvenlik, güvenlik olmadan da gerçek bir demokrasiden bahsedilemeyeceğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Biz, Polis Meslek Yüksek Okulu eğitim kadrosu olarak, yetiştirdiğimiz öğrencilerimize sadece polisiye uygulamaları ve kanuni eğitim vermekle yetinmeyip, iletişim, teknoloji ve kişisel gelişim gibi çağdaş polisliğin gerekliği olan konularda da eğitim vermeye çalıştık. Sevgili öğrencilerimiz eğitiminizi tamamladığınız okulunuzda insan haklarına saygılı, yürekleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı, vizyon sahibi genç polis memurları olarak bugün istiklal ve egemenliğimizin ebedi koruyucusu şanlı emniyet teşkilatına katılıyorsunuz. Unutmayınız ki, devletimizin bekası ve milletimizin huzuru sizlerin özverili çalışmaları ile güvence altına alınacaktır.''

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özcan ise güvenlik hizmetinin en önemli hizmetlerden olduğunu ifade etti.

Özcan, bu yıl yeni mezun olan 15 bin 854 polis memurunun atamasının yapılarak göreve başlayacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından dereceye giren mezunlara diplomaları verildi.

Hep birlikte yemin edilmesinin ardından geçit töreni yapıldı. Geçit töreninin ardından ise mezun olan 199 polis memuru, kep atarak sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

Polis Meslek Yüksek Okulu'ndaki törene, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, Adalet Komisyonu Başkanı Şefik Arslan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkan Vekili Birol Ülger, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ile davetliler ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: Hasan Özkal
Kaynak: AA