YTÜ Rektörü Yüksek: “Başarımızı Akademisyenlerimize Borçluyuz”

Akademik unvan geliştiren akademisyenlerin belgelerinin verilmesi töreninde konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, YTÜ'nün dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

YTÜ Rektörü Yüksek: “Başarımızı Akademisyenlerimize Borçluyuz”
Geliştirdikleri akademik unvan ile Yıldız Teknik Üniversitesi'ni onurlandıran Yıldızlı akademisyenleri, bu kez mensup oldukları üniversiteleri onurlandırdı. Araştırma görevlilerinin yardımcı doçent, yardımcı doçentlerin doçent, doçentlerin de profesörlüğe adım attığı 300’ün üzerinde YTÜ’lü akademisyen, unvan değişikliği nedeniyle, tebrik ve teşekkür belgelerini YTÜ Rektörü İsmail Yüksek’in elinden aldı.

Yeni unvan alan akademisyenlerin yanı sıra, son 4 senede akademik unvanını ilerleten tüm akademisyenlerin belgelendirilmesi töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin geldiği yerin gurur verdiğini belirterek, “Hedefimiz olan dünya üniversitesi olmak yolunda ilerlememizi sağlayan bu başarıyı güçlü akademik kadromuza borçluyuz. Bize bu onuru yaşatan akademisyen kadromuza bir kez daha teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Öte yandan, Rektör Yüksek, çalışan personelin yanı sıra emekli personeli de unutmadı. Rumelihisarı’nda bulunan Yıldız Hisar tesislerinde, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden emekli olmuş idari ve akademik personelle kahvaltılı organizasyonda bir araya gelen Yüksek, üniversitenin bugün geldiği önemli noktada mevcut çalışanlar, kadar üniversitenin geçmişinde hizmet verenlerin de çok büyük emekleri olduğunu belirtti.

Yıldız Teknik Üniversitesi emekli personeli duygu dolu anlar yaşadıkları programda, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Özer Özel’in sahne performansı, geçmişte yaşanmış anı ve esprilerle süslenen organizasyonda unutamayacakları bir güne imza attı .
Kaynak: İHA