Edirne’de Bir Yılda 23 Bin Kaçak Yakalandı

Türkiye’den Avrupa ülkelerine geçmek için Edirne’yi geçiş kapısı yapmak isteyen kaçaklardan geçen sene 23 bini güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi.

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, yaptığı açıklamada,2011 yılı istatistikleri ile yasadışı göç kapsamında Türkiye’ye giriş yapan 35 bin yabancının 23 bininin Edirne’de yakalandığını bildirdi.Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AB Uyum Komisyonu tarafından yürütülmekte olan Parlamentolar arası Değişim ve Diyalog AB projesi kapsamında düzenlenen Göç Yönetimi Sempozyumu'na konuşmacı olarak katılan Değirmendereli, 7-8 Haziran tarihlerinde Hatay'da gerçekleştirilen sempozyumda, yasadışı göçte Türkiye, Edirne ve AB konusunu anlattığını belirtti.

Değirmendereli, şöyle devam etti: “Sempozyumda, dünyadaki göç eğitimlerini, ülkemizin göç konusundaki konumunu ve detaylı olarak da Edirne'nin göç konusundaki istatistikî verilerini paylaştım. 2011 yılı istatistikleri ile yasadışı göç kapsamında 35 bin yabancının 23 bini Edirne’de güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Bu da Edirne için önemli bir konu. Temmuz ayında da buna benzer bir toplantı Edirne’de yapılacak.”