Hacıaslanlar Köyü’nde Hıdrellez Şenliği Coşkusu

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Türkmen vatandaşların yaşadığı Hacıaslanlar Köyü’nde 16 yıldır süregelen ‘Hıdrellez Şenliği’ geleneği devam ettirildi.

Hacıaslanlar Köyü’nde Hıdrellez Şenliği Coşkusu
Köy Muhtarlığı tarafından organize edilen ‘16. Hacıaslanlar Hıdrellez Şenlikleri’, geçtiğimiz gün gündüz saatlerinde yemek hayırları ve piknikler ile başladı.

Hıdrellez Şenliği’nin akşam programı ise, köy okulunun bahçesinde düzenlendi.

Bazı belediye başkanları, siyasi parti başkanları, davetliler ve tüm köy halkının katılımıyla gerçekleştirilen gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla start aldı. Geçtiğimiz yılki Hıdrellez şenliklerini, köyün Arılık mevkiinde pat pat (su motorundan yapılan traktör) üzerinde futbol maçından dönen gençlerin kaza yapması ve kazada köyün 2 lise öğrencisinin hayatını kaybederek 6 kişi yaralanması olayının ardından iptal ettiklerini söyleyen köy muhtarı Ali Biçer, bu yılki şenliklerde gençleri yine rahmetle andı ve hayır duaları okudu.

Geçtiğimiz yılki trafik kazasında hayatlarını kaybeden Kurtuluş Kazım Atay ve Mussttafa Şahin Akıner anısına, ‘Hacıaslanlar Köyü Yıldızlar Semah Ekibi’ gösteri yaptı. Ardından, köy gençleri, kendi yazdığı şiiri seslendirdi ve bağlama ustaları sahne aldı. Ardından, halk oyunları gösterileri sunuldu ve Çamçı Köyü’nden çocuklar, şarkılar seslendirdi. Köy gençleri ise, şiirleri ile geceye renk kattı.

Gecede, köy gençlerinin oluşturduğu müzik grupları sahne aldı. Şenlikleri izleyen köy halkı ve davetliler, unutulmaz bir Hıdrellez Şenliği yaşadıklarını söyleyerek köy muhtarlığı ile katkısı olan herkese teşekkür etti. Gecede gerçekleştirilen çekilişten elde edilen gelirin ise, köy gençlerinin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde kullanılacağı açıklandı. Köy muhtarlığı, geceye destek veren herkese teşekkür etti ve şenliklerin önümüzdeki yıllarda uluslar arası boyutlara taşınması için çalışma yaptıklarını bildirdi .
Kaynak: İHA