Akşemseddin Hazretleri'nin İskilip’ten Ayrılışı Canlandırıldı

İstanbul’un fethinin manevi mimarı, Fatih Sultan Mehmet’in Hocası Akşemseddin Hazretleri'nin, savaştan kısa süre önce İskilip’ten İstanbul’a hareketi, İskilip Şeyhyavsi Camii önünde düzenlenen törenle canlandırıldı.

Akşemseddin Hazretleri'nin İskilip’ten Ayrılışı Canlandırıldı
İstanbul’un fethinin 559. Yılı Programı çerçevesinde, Şeyhyavsi Camii'nde, Mevlid ve Kur’an-ı Kerim okutulduktan sonra cami bahçesinde düzenlenen törende konuşan Kaymakam Mehmet Yılmaz, Akşemseddin Hazretleri'nin, Fetihten kısa süre öncesine kadar İskilip’in Evlik Köyü'nde bulunduğunu, burada muharebenin manevi altyapısını oluşturduğunu, oğlunu ve torunlarını İskilip’e emanet ederek İstanbul’a hareket ettiğini söyledi.

Yılmaz, “İlk defa bu yıl kutlama programı yaptık. Bundan sonra da her sene bu ayrılışı düzenleyeceğiz. Akşemseddin Hazretleri'ni temsili olarak İstanbul’a mevlit okutarak, dualarla uğurladık.” dedi.

Cami cemaati ve çok sayıda İskilipli’nin katıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Numan Sezer, Akşemseddin Hazretleri'nin dünyadaki evim Evlik, ahretim Göynük sözünün önemine işaret ederek, ilki bu yıl gerçekleştirilen törenin önümüzdeki yıllarda daha da geliştirilerek devam edeceğini, her yıl Akşemseddin’i Anma Programı düzenleneceğini belirtti.

Sezer, katılanlara teşekkür etti.