Pakistanlılar Tatillerini Kardeş Ülke Gördükleri Türkiye'de Yapıyor

İngiltere'de yaşayan Pakistanlılar, tatillerini kardeş ülke gördükleri Türkiye'de yapıyor.

Pakistanlılar Tatillerini Kardeş Ülke Gördükleri Türkiye'de Yapıyor
Le Passage to İndia Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Deepak Bhatnagar, geçen yıl İngiltere'de yaşayan 12 bin 300 Pakistanlı turistin Türkiye'de Antalya, İstanbul, Konya, Trabzon, Bursa ve Muğla'da tatil yaptığını söyledi.

İngiltere'de yaşayan Pakistanlıların dünyada birinci sırada tatil yaptıkları ülkenin İspanya olduğunu belirten Bhatnagar, bunun yerini 2 yıldır Türkiye'nin almaya başladığını söyledi.

İngiltere'de yaşayan hali vakti iyi yerinde Pakistanlıların 20 yıllık tatil yapma kültürlerinin olduğunu belirten Bhatnagar, Lahor ve İslamabad'ta yaşayanların butik ve apart (müstakil) otelleri, Londra'da Liverpool, Birmingham, Bradford, Cambridge ve Chester'de yaşayanların ise 5 yıldızlı otellerde tatil yapmayı tercih ettiğini kaydetti.

Bu sene İngiltere'de yaşayan 20 bin Pakistanlı'ya Antalya, İstanbul, Konya, Muğla ve Bursa'da tatil yaptıracaklarını belirten Bhatnar, Pakistanlıların genelde tatillerinin kültür, tarih, çiftlikevi, rafting ve arkeoloji turizmi ağırlıklı olduğunu ifade etti.

Bhatnagar, "Pakistanlı turistler tatil yapmada birinci sıra tercihlerini Türkiye'den yana kullanıyor. Türkiye ve insanlarını çok seviyorlar. Tatil yaparken Türkiye'de kendilerini rahat hissediyorlar. İngiltere'de yaşayan ve tatil yapan Pakistanlıların alışveriş yapma ve harcama potansiyeli yüksek turistler. Bayanlar tatil yaparken alışveriş yapmayı çok seviyor." dedi.

Pakistan Muhammed İkbal Kültür ve Birlik Vakfı Başkanı Dr. Halid Şeraf, Türkiye-Pakistan dostluk ve kardeşlik köprüsünü pekiştirmek için İngiltere'de üniversitede okuyan ve yüksek lisans yapan öğrencileri 10 günlüğüne kültür turu kapsamında tatile gönderdiklerini söyledi.

Türkiye'yi kardeş ülke gördüklerini belirten Şeraf, İngiltere'de yaşayan Türklerle dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyledi.

Şeraf, geçen yıl Türkiye'de kültür turu kapsamında 310 öğrenciyi tatile gönderdiklerini, bu sene bu rakamı 400'e çıkarma kararı aldıklarını kaydetti.