Bulgar Polisinden Sınır Kapısına Rüşvet Operasyonu

Bulgaristan emniyeti, Kapitan Andreevo (Kapıkule) sınır kapısına düzenlediği rüşvet operasyonunda 32 kişiyi gözaltına aldı.

Bu gece düzenlenen ve ‘Gümrük’ adı verilen operasyonda yapılan aramalarda gümrük genel müfettişi ve bir gümrük uzmanında toplam 14 bin leva para ele geçirdi . Bulunan paraların euro , dolar ve Türk lirasından oluştuğu bildirildi .

Paraların bir kısmı gümrük bölümünün tuvaletinde ele geçirildi . 10 gümrük görevlisinin üzerinde ise 150 ila 180 euro dolayında para bulundu . Savcılık , bu küçük miktardaki paraların , vardiya değişimi sırasında toplam paranın dağıtılmasından alınmış olabileceğini iddia etti . Adreslerde yapılan aramalarda da iki gümrük görevlisinin evinde toplam 21 paket kaçak sigara bulundu . Kapitan Andreevo’ya yapılacak operasyon için üç aydır hazırlık yapıldığı ve sınırdan geçen yolcular ile nakliye şirketlerinden alınan rüşvetin önüne geçilmeyi amaçladığı kaydedildi . İçişleri Bakanı Tsvetan Tsvetanov , “Dün akşam saat 19 . 30’dan sonra , sistemli olarak rüşvet olaylarının yaşandığını bildiğimiz ve her vardiya değişimini sonunda alınan rüşvetlerin dağıtıldığı yerlere operasyona başladık . ” dedi .

Polislerin , rüşvet paralarının paylaşıldığı odaya baskın yaptığı belirtildi . Bu arada Operasyonun düzenlendiği sırasında , araç geçişlerinde yavaşlamalar yaşandı . Sınır kapısının normal işlevini sürdürebilmesi için göz altına alınanların yerlerine yeni görevliler getirildi .