Odak ve Sükap Destek Programlarında Emet ve Hisarcık’tan Başarılı Proje Çıkmadı

Odak ve Sükap destek programlarında Emet ve Hisarcık’tan başarılı proje çıkmadığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Odak Sektörler Mali Destek Programına Kütahya’dan toplam 44 başvuru oldu. Bu başvurulardan 10 proje, 65 baraj puanını geçti. Barajı geçen 10 projeden 9 tanesi asıl listede yer alarak destek almaya hak kazandı. 1 proje ise yedekler arasında yer aldı. Destek almaya hak kazanan projelerden 7 tanesi Kütahya merkezden çıktı.

Altıntaş ve Gediz ilçelerinden ise 1’er proje destek almaya hak kazandı. Odak destek programına Hisarcık’tan hiç başvuran olmadı. Emet’ten gelen 1 proje başvurusu ise yeterli puanı alamayarak destek almaya hak kazanamadı. Odak destek programından 2 Milyon 603 bin 505 TL ile en az payı alan Kütahya oldu. En fazla desteği alan ilimiz ise 3 Milyon 746 bin 128 TL ile Afyon oldu.

Sürdürülebilir Kırsal & Kentsel Altyapı Mali Destek Programına ise Kütahya’dan toplam 23 başvuru oldu. Bu başvurulardan 10 proje, 65 baraj puanını geçti. Barajı geçen 10 projeden 3 tanesi asıl listede yer alarak destek almaya hak kazandı. 7 proje ise yedekler arasında yer aldı. Destek almaya hak kazanan projelerden 2 tanesi Kütahya merkezden çıktı. Diğer destek almaya hak kazanan proje ise, Simav belediyesinin, jeotermal ısıtma sisteminin otomasyonu ile ilgili projesi oldu. Sürdürülebilir Kırsal & Kentsel Altyapı Mali Destek Programına Emet’ten 3, Hisarcıktan 2 başvuru oldu. Bu başvurulardan hiç birisi barajı geçemedi.

Kütahya, SÜKAP destek programından 1 Milyon 626 bin 224 TL ile en fazla payı alan il oldu. Bu programdan en az desteği alan ilimiz ise 1 Milyon 230 bin 939 TL ile Manisa oldu .
Kaynak: İHA