MÜSİAD Yöneticileri Beydağı Yamaçları Derneği’ni Ziyaret Etti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya yönetimi, Kentsel Dönüşüm sorunu ile ilgili rapor hazırlayıp, bakan Erdoğan Bayraktar’a sunacak.

MÜSİAD Yöneticileri Beydağı Yamaçları Derneği’ni Ziyaret Etti
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, başkan yardımcısı Murat Tokmak ve yönetim kurulu üyeleri, Beydağı Yamaçları Derneği’ni ziyaret edip, kentsel dönüşümle ilgili sorunlar hakkında bilgi aldılar.

Ziyarette konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, “Türkiye geneli MÜSİAD toplantıları düzenleniyor. Toplantılara bir bakan da katılıyor. 8- 9 Haziran 2012 tarihleri arasında, Şehircilik ve Çevre Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla MÜSİAD Karadeniz Ereğli Şubesi ev sahipliğinde yapılacak ve Kentsel Dönüşüm, Mütekabiliyet ve 2B Yasalarına” ilişkin konuların gündeme geleceği MÜSİAD Genel İdare Kurulu(GİK) toplantısı yapılacak.

Bu toplantıda, ilimizde uygulanacak olan kentsel dönüşüm ile ilgili bir rapor vereceğiz.

Bu manada derneği ziyaret edip sorunların tespiti ve çözüm önerilerini rapor haline getireceğiz. Uygulamalardaki aksaklıklar nelerdir. Yabancılar arazi satışlarıyla ilgili konuyu da ilgili kurumlardan alacağız. Bu raporu da sayın bakanımıza sunacağız” ifadelerini kullandı.

Beydağı Yamaçları Derneği Başkanı Mehmet Sait Aytekin ise, “Kentsel Dönüşüm Bölgesi’nde yaşayan insanların yıllardır mağdur olduğuna sizler de şahit oldunuz. Muğlakta kalması insanlarımızı psikolojik olarak da etkiliyor. Sürecin belirsizliği, sürecin halka ilan edilmesi lazım. Kemse kendi evinin tamiratını yapamıyor. Ne zaman yıkılacak diye sürecin berisizliği var. Sürecin halka ilan edilmesi lazım. Bu durum insanların önlerini görmesine sebep olacaktır. Resmi olan, yazıya dayalı belgelerle yetkili ve ilgililerin bilgi vermesi lazam.

Mesela Fırat Mahallesi’nde evler yıkıldı. İnsanlar kabul etti ve evleri yıkıldı. TOKİ burada hala kazma vurmuş değil” şeklinde konuştu.

Bu arada, MÜSİAD Malatya Şubesi Başkan Namık Şahin başkanlığındaki heyet, Malatya Mimarlar Odasını da ziyaret etti.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, MÜSİAD Malatya şubesi tarafından bakanlığın sorumluluk alanlarına giren konularda Malatya Raporu hazırlandığını, bu kapsamda Resmi Kurum Kuruluş ve sivil topluk kuruluşlarından görüş ve öneri alındığını kaydetti .
Kaynak: İHA