Louis Vuitton Kapalıçarşı'ya sponsor olmak istiyor

Kapalıçarşı'da mağaza açmak için girişimde bulunan ama sonra vazgeçen Louis Vuitton, şimdi de tarihi çarşıya sponsorlukla girmek için kolları sıvadı.

Louis Vuitton Kapalıçarşı'ya sponsor olmak istiyor
Geçen hafta 3 Louis Vuitton yetkilisinin çarşıyı 3 gün boyunca ziyaret edip fotoğraflar çektiğini dile getiren Kapalı Çarşı Esnaf ve Sanaatkarlar Derneği Başkanı Hasan Fırat, 'Louis Vuitton bizdeki mağazaları küçük bulduğu için mağaza açmak istemedi. Baktığı dükkan 23 metrekareydi, yetmedi. Şimdi çarşıda inceleme yapıyorlar. Geçen hafta 3 Louis Vuitton yetkilisi gelip bol bol fotoğraf çektiler.Hatta taklit ürün kalmadığını da kendi gözleriyle gördüler. Buna ikna olunca da bize 'İstanbul Shopping Fest'de (ISF) sizin sponsorunuz olabiliriz? ' teklifi sundular ' dedi.

TİCARİ DEĞİL SOSYAL
Habertürk'ün haberine göre LV'un bu sponsorluk teklifini çoğunlukla altın satışı yaptıkları ve altında indirim yapamayacakları için çok büyük katılımda bulunamayacakları ISF sırasında değerlendirmek istemediklerini belirten Fırat, 'Sponsorluk ücreti de kira gibi altınla mı alınacak' sorumuza şu cevabı verdi: 'Hayır altın üzerinden bir anlaşma yok. Onlarla yapacağımız anlaşma ticari değil sosyal içerikli olsun istiyoruz. Mesela bir defile yapılır. Onlar bunun karşılığında sakatlar için elektrikli sandalye alabilirler. Bunun gibi projeler geliştirebiliriz ' diye konuştu.

Kapalıçarşı'da reklam tabelası koyup buna sponsor alabileceklerini de dile getiren Fırat şöyle devam etti: 'Kapalıçarşı'da 160 esnaf hakkında yapılan işlemden sonra taklit bitti. Aslında baskından önce Louis Vuştton bize 'Baskın olacak. Taklidi bitirin' demişti Ben de esnafa söyledim ama kimse durdurmadı. Artık kimse taklit ürün satmıyor ' diye konuştu.

Sahte halı çarşıya girdi Kapalıçarşı'da halıcıların yeme-içme yeri olma eğilimine girdiğini dile getiren Fırat, 'Çin'den gelen halılardan sonra burada halıcılık bitti. Çarşıda 500 halıcı vardı. 400 tane kaldı. Diğerleri yeme-içme yerine dönüştü. Böyle giderse hepsi yok olacak. Bu arada bu kez halıda taklit sorunu yaşıyoruz. Bazı esnaflar sahte Hereke halısını Çin'den metrekaresi 200 dolardan alıp çarşıda 1500 dolara satıyor. Biz de haklarında işlem başlattık ' dedi.

Yabancı istemeyiz Kapalıçarşı'da yerli marka görmek istediklerini belirten Fırat, 'Kapalıçarşı zaten marka. Yabancı markanın katkısı olmaz. Zaten LV de 'Biz buraya gelen turiste zaten ülkesinde de ulaşıyoruz' diye düşünüp vazgeçti ' dedi.