Büyükşehir Belediyesi'nin Çocuk Sanat Merkezi'ne Yoğun İlgi

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Çocuk Sanat Merkezi'ne çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Gaziantep Valiliği koordinesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen Çocuk Sanat Merkezi, 6-16 yaş gruplarında çocukları sanatla buluşturmaya devam ediyor.

Bey Mahallesi'nde Koruma Uygulama Denetim Bürosu ve Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde çocuklara çeşitli sanatsal alanlarda hizmet veren merkezde, ''Resim, ebru, mozaik, seramik kursları, el sanatları, heykel, fotoğraf atölyeleri, gitar, keman, ritim, dans kursları ve çocuk tiyatrosu'' branşlarında hafta içi ve hafta sonu çeşitli kurs ile atölye çalışmaları yapılıyor.

Sanat merkezinde, çocukların var olan yeteneklerini ortaya çıkarmak, kendilerini özgürce ifade etmelerini sağlayarak estetik duygularını geliştirmeleri hedefleniyor.

Merkezde eğitim alan çocuklar mutlu olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Çocuklarının sanat merkezi sayesinde sosyalleştiğini ifade eden veliler ise bu tür faaliyetlerin çocuklar açısından son derece önemli olduğunu kaydettiler .
Kaynak: AA