BAE'den Arap Birliği'ne Acil Toplantı Çağrısı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suriye'de Humus'un Houla bölgesinde Esed'e bağlı güçler tarafından 50'si çocuk yaklaşık 100 kişinin katledilmesi olayını görüşmek üzere Arap Birliği'ni acil toplantıya çağırdı.

Birleşik Arap Emirlikleri resmi gazetesinde yer alan habere göre; BAE'nin Dışişleri Bakanı Abdullah Zayid El Nahyan, Humus'un Houla bölgesinde çoğu çocuk 106 kişinin katledilmesi olayı ile ilgili olarak Arap ülkelerine acil toplantı çağrısında bulundu. El Nayhan, sivil halka yönelik bu tür eylemlerin, Arap Birliği ve uluslararası kamuoyunu Suriye'deki halka yönelik şiddeti durdurmaya yönelik girişimlerinin "üzüntü verici bir başarısızlık nişanı" olarak değerlendirdi.

Öte yandan Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi, dün yaptığı açıklamada katliamları kınayarak, gelişmeleri endişe içinde izlediğini duyurmuştu.

Suriye yönetimi ise yaptığı açıklama ile Humus'un Houla bölgesindeki katliam ile ilgilerinin bulunmadığını savundu. Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihat Makdisi düzenlediği basın toplantısında katliamla ilgilerinin bulunmadığını ifade ederek, güvenlik güçlerine yönelik suçlamaları ise kınadıklarını söyledi.