Şile'de 1 Kişi Boğularak Hayatını Kaybetti

Şile’de yüzerken boğulma tehlikesi geçiren bir kişiyi kurtarmak isteyen 29 yaşındaki Serhat Ergintan, boğularak hayatını kaybetti.

Şile'de 1 Kişi Boğularak Hayatını Kaybetti

Olay akşam saatlerinde Şile’nin İmrenli köyü sahilinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, denizde boğulma tehlikesi geçiren bir kişiyi kurtarmak isteyen Ergintan, hemen denize atladı. Boğulma tehlikesi geçiren kişinin yanına doğru yüzmeye çalışan Serhat Ergintan, yoğun dalga nedeniyle zorluk çekmeye başladı.

Boğulma tehlikesi geçiren vatandaşın kendi çabaları ile kurtulmasına rağmen Ergintan, dalgalarla baş edemeyerek gözden kayboldu. Deniz polisi ve itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu saatler sonra talihsiz gencin cesedi kayalıklarda bulundu. Cesedi bulunan Ergintan’ın cansız bedeni sahil kenarına getirilerek ambulansa konuldu. Olayı gören Ahmet Şanlı isimli vatandaş, “Denizde boğulan biri vardı. Genç de yardım etmek için denize atladı. Ama boğulma tehlikesi geçiren kişi kurtulurken, kurtarmaya çalışan kişi hayatını kaybetti." şeklinde konuştu.

Olayla ilgili jandarma ekipleri soruşturma başlattı.