Öğrenciler, Meyveli ve Çikolatalı Süt İstiyor

''Okul Sütü Akıl Küpü'' kampanyası kapsamında dağıtılan sütleri içen minik öğrenciler, süt saatine ''dört gözle'' beklerken, bazı öğrenciler de meyveli ve çikolatalı süt dağıtımı yapılmasını istiyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü, okullarda süt dağıtım kampanyasından minikler öğrenciler memnun.

Süt dağıtımına geçtiğimiz hafta içi başlayan Nevşehir'in Avanos ilçesindeki Alaettin İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni İsmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 bakanlığın ortaklaşa yapmış olduğu ''Okul Sütü Akıl Küpü'' kampanyasına öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Öğrencilerinin sütleri her gün severek içtiklerini belirten Demir, ''Süt saati geldiğinde öğrencilerimiz, elinde süt kutuları ile sınıflara giren hizmetlimize büyük tezahüratlar yapıyorlar. Biz de bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Bize göre bu kampanya geç de kalınmış bir kampanya, mutlaka çocuklarımızın hayatlarında bunun yararı olacaktır. Çocukların gelişiminde süt çok önemli'' dedi.

Bazı yerlerde olumsuz sonuçlar çıktığı yönde haberler aldıklarını ama kendi okullarının genelinde bir tane olsun olumsuz bir vakayla karşılaşmadıklarını ifade eden Demir, şunları kaydetti:

''Çocuklarımız dağıtılan sütleri her gün büyük bir zevkle içiyorlar. Sütleri ilk dağıttığımız gün basında çıkan olumsuz haberler nedeniyle çocuklar az da olsa tereddüt geçirdiler, ancak bunun önüne geçebilmek için biz öğretmenler olarak sütü önce kendimiz içtik, çocuklar bizim içtiğimizi görünce zaten bizim çocuklarımız küçük sınıflar öğretmenin her yaptığını taklit etmeye çalışıyorlar. Öğretmenlere büyük güven duyuyorlar. O nedenle bu tereddütü kısa zamanda giderdik. Şu anda her bir öğrencimiz süt saatini dört gözle bekliyor.''

''Çikolatalı, meyveli sütler istiyoruz''

İlköğretim 3 sınıf öğrencisi Mustafa Şenel de ''Sütü çok seviyoruz. Bu sütler taze. Taze sütler tabi ki de daha sağlıklı olur. Arkadaşlarımızın süte alışmaları zor oldu ama bu dayanışma sürecinde herkes süte alıştı ve ben de arkadaşlarım gibi alıştım'' diye konuştu.

Dilan Şamdan da kampanyaya katkısı olanlara teşekkür ederek, ''Sütü arkadaşlarım da seviyor ben de. Ben sütü çok sevmiyordum ama şimdi sütü sevmeye başladım sütün yanında da kek istiyoruz'' dedi.

Hikmet Can Alkan ise ''Sütü çok seviyoruz, çikolatalı, meyveli sütler istiyoruz. Okulda süt dağıtılıyor, çok memnunum ayrıca meyveli sütler dağıtılmasını da dilerim'' şeklinde konuştu .
Kaynak: AA