Uşak'ta 171 Okulda 28 Bin 205 Öğrenciye Haftanın 5 Günü Süt Dağıtılacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde düzenlediği Okul Sütü Programı çerçevesinde Uşak'taki okullarda ilk süt dağıtımı yapıldı.

Bedriye Kadir Uysal İlköğretim Okulu'ndaki törene Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Atilla Arslan, Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal katıldı.

Vali Yardımcısı Göncü törende sınıflara girerek öğrencilere süt içmenin faydalarını anlatıp süt dağıttı.

İl genelindeki toplam 171 okulda 28 bin 205 öğrenciye her gün süt dağıtılacağını belirten Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, süt tüketiminin özendirilmesi, çocukların sağlıklı büyümesi anlamında projenin büyük önem taşıdığını söyledi.

Anasınıfı dahil 5. sınıfa kadar devlet okulların eğitim gören öğrencilerin projeden faydalanacağını ifade eden Göncü, ''Proje ilimizde 4 hafta devam edecek. Eğer başarıya ulaşırsa önümüzdeki 5 yıl uygulanacak. Velisinin izni olmayan ya da süte karşı duyarlılığı olan öğrenciler proje kapsamı dışında tutulacak. Toplamda 171 okulumuzdaki 28 bin 205 öğrencimize her gün süt dağıtılacak. Dağıtılan sütler günlük olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda kontrolörlerince üretim alanında denetlenecek'' dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Atilla Arslan ise projenin önemine değinerek ''Böyle bir proje uzun yıllardır uygulanmak isteniyordu ama bir türlü başarılamıyordu'' diye konuştu.

Arslan, Uşak'ta günlük 550 ton süt üretimi yapıldığını proje kapsamında her gün öğrencilere 5,6 ton süt dağıtılacağını ifade etti.

Kaynak: AA