Bakan, Yüksek Bankonun Kaldırılmasını İstedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çanakkale Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

Bakan, Yüksek Bankonun Kaldırılmasını İstedi
Bakan Akdağ, girişteki danışma bankosunu yüksek bulunca, banko apar topar söküldü.

Hastaneye girmeden önce bahçede bekleyen hasta yakınlarıyla bir süre sohbet eden Bakan Akdağ, “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Daha sonra içeri giren Akdağ, hemen kapının karşısındaki danışma kısmına yöneldi. Burada kendisini bekleyen personelle tokalaşmak isteyen Akdağ, bankonun çok yüksek olduğunu fark etti. “Kapıdan girenler ilk olarak buraya mı geliyor?” diye soran Akdağ, “Evet” cevabını alınca, “Bu banko çok yüksek. Vatandaşla göz hizasında olmanız lazım. Böyle olmaz. Bunu kaldırın” dedi.

Bir süre Başhekim Kenan Eliuz’un odasında oturan Bakan Akdağ, daha sonra yemekhaneye geçti. Bakan yemeğe gidince, banko görevliler tarafından hemen söküldü. Hastane yetkilileri, şimdilik buraya bir masa koyacaklarını, daha sonra bankonun boyunu kısaltarak yeniden yerine monte edeceklerini söyledi.

Bakan Akdağ, Devlet Hastanesi yemekhanesinde kendisine tabldotla yemek alan korumasını da uyardı. “Ben kendi yemeğimi alırım. Sen onu kendine al” diyen Bakan Akdağ, kendisine sırasını vermesini de istemedi. Önce koruma yemeğini aldı. Daha sonra da Bakan Akdağ, mercimek çorbası, patates püresi, yahni, salata ve yoğurttan oluşan mönüyü aldı. Yanına oturmak isteyen Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü ve Başhekim Kenan Eliuz’a izin vermeyen Bakan Akdağ, “Ben personelle yemek yiyeceğim” dedi.

Daha sonra Bakan Akdağ, masasına oturan doktor, hemşire ve hastabakıcılarla sohbet ederek yemek yedi. Bakan Akdağ, ardından cuma namazı için Şehitler Camii’ne gitti .
Kaynak: İHA