GTO, ''ingiltere Tanıtım ve İşbirliği Toplantısı'' Konulu Toplantı Düzenliyor

Gaziantep Ticaret Odası tarafından yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında, Gaziantepli iş adamlarını Türkiye İngiltere ekonomik ilişkileri, İngiliz iş kültürü, Gaziantepli ve İngiliz firmalar arasında geliştirilebilecek yatırım ve işbirliği olanakları ve uluslararası ticarette uyuşmazlıkların çözüm yolları hakkında bilgilendirmek amacıyla ''İngiltere Tanıtım ve İşbirliği Toplantısı'' düzenleniyor.

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway'ın yanı sıra İngiliz Ticaret Odası Başkanı Jonathan Beard ve İngiltere Ticaret ve Yatırım Ofisi Yöneticisi Sernur Tatari'nin katılacağı toplantıda, Gaziantepli firmalara İngiltere'deki yatırım ve işbirliği olanakları hakkında bilgiler verileceğini belirtti.

Göçer, 22 Mayıs 2012 Salı günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek tanıtım toplantısı ile ilgili şu bilgileri verdi:

''Odamızca yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında düzenlenecek olan toplantıda, İngiltere Büyükelçiliği tarafından İngiltere Türkiye ekonomik ilişkileri, iş kültürü, yatırım ve işbirliği olanakları ile iş kültürü, uluslararası ticarette uyuşmazlıkların çözümü konularında bilgiler verilecek. Tanıtım toplantısına katılmak isteyen üyelerimizin Odamızın 200 30 30 dahili 321 nolu telefon numarasından KOBİ ve Dış İlişkiler Uzmanı Baran Uçaner ile irtibata geçmeleri ve kayıt vermeleri gerekmektedir.''

-Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları devam ediyor-

Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep İl Müdürü Ahmet Yetim, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Merkezi Gaziantep'te bulunan Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği'ni ziyaret etti.

SGK İl Müdürü Ahmet Yetim, yaptığı yazılı açıklamada, ziyarette, Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği'nden özel sağlık kuruluşlarının faaliyetleri ve yaşadığı sıkıntılarla ilgili bilgiler aldığını bildirdi.

Ziyarette, Başmüfettiş Harun Sertbaş, Müfettiş Yardımcısı Hüseyin Saral, Gaziantep Sosyal Güvenlik Sağlık Merkez Müdürü Ahmethan Akşahin, Müdür Yardımcısı Dr. Serkan Karakılıç, Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği'nden Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Dr. Metin Yıldız, Dr. Ahmet Neccar, Dt. Reşat Kılboz, Dr. Mesut Kılyar, Yaşar Değirmenci ve Hüseyin Söylemez de hazır bulundu.

-Öğrenen okullar takımı, çalışmalarını sundu

Özel Sanko Okulları'nda 2004 yılından beri uygulanan ''Öğrenen Okul Takım Çalışması'' kapsamında okulun öğrenci, veli ve öğretmenlerinin yer aldığı takımlar çalışmalarını sundu.

Okuldan yapılan açıklamaya göre, takım olmanın, birlikte düşünmenin, bireysel farklılıklara saygı duymanın ve sorunun tespit edilip yapıcı çözüm yolları üretmenin önemsendiğini öğrenen okullar çalışmasında, dört takım, seçtikleri konu başlıklarında yaptıkları çalışmaları paylaştı.

Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sunumda, Çevreci Gençlik Takımı, öğrencilere geri dönüşüm bilinci kazandırmak ve geri dönüşüme katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarını anlattı.

Özel Sanko Okulları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tilfarlıgil, yaptığı açıklamada, okulun öğrenci, veli ve öğretmenlerinin takım halinde öğrenip hazırladıkları projeleri paylaştıklarını dile getirdi.

Tılfarlıgil, ''Yaratıcı düşünmeyi, problem çözmeyi, temel iletişim becerilerini geliştiren, yaşam boyu öğrenme bilinci kazandıran öğrenen okullar çalışmaları, öğrenciyi hayata hazırladığımız önemli çalışmalarımızdan biridir'' dedi.

Kaynak: AA