Sdü Tarafından Bu Yıl 15'incisi Düzenlenen ve 3 Gün Sürecek Bilim ve Bahar Şenliği Etkinlikleri Kapsamında ''bilim ve Teknoloji Fuarı'' Açıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen ve 3 gün sürecek Bilim ve Bahar Şenliği etkinlikleri kapsamında ''Bilim ve Teknoloji Fuarı'' açıldı.

SDÜ Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Bilim ve Teknoloji Fuarı'nın açılışı, Isparta Valisi Memduh Oğuz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları Prof. Dr. Numan Tamer, Prof. Dr. İskender Akkurt, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla yapıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İbicioğlu, günümüzde bilimsel gelişmeleri üretime aktarmanın önemli olduğunu belirterek, bilimi her boyutuyla tüm alanlara taşımak gerektiğini söyledi.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cengiz Kayacan ise bilim ve teknoloji kategorisinde AR-GE Proje Pazarı ve Öğrenci Proje Pazarı yarışmalarının düzenlendiğini ifade etti.

AR-GE Proje Pazarı yarışması için 28 üniversiteden 148 projenin başvurduğunu belirten Kayacan, Öğrenci Proje Pazarı yarışması için 42 üniversiteden 212 başvurunun yapıldığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan Bilim ve Teknoloji Fuarı'nda stantları tek tek inceleyen Vali Oğuz, öğrenci ve akademisyenlere yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti .
Kaynak: AA