“otizm’de Farkındalık” Etkinliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Taksim Meydanı’nda özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin düzenlediği “otizm farkındalık” etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

“otizm’de Farkındalık” Etkinliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Taksim Meydanı’nda özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin düzenlediği “Otizm farkındalık” etkinliği kapsamında otizmli çocuklar eğitmenlerinin gözetiminde müzikli dans ve ritim gösterileri yaparak gönüllerince eğlendi.

Otizmde farkındalık yaratmak ve ailelerin dikkatini çekmek için yapılan organizasyonda konuşan eğitmen İsmail Avşar, “ Bu etkinlik ile amacımız otizm de farkındalık yaratmak. Otizm doğuştan ya da daha sonra çıkan bir gelişimsel problem teşhis edildiğinde ve eğitimle çocuklar yeniden hayata tutuna biliyor. Hiçbir sorun yaşamadan ve bağımlılık göstermeden hayatını devam ettirebiliyorlar” dedi.

Otizmde eğitimin önemine değinen anne Hülya Küçük, “İki yıldır eğitime katılıyoruz ve hayatımız çok değişti. Evimizde rahatsız bir çocuk değil de yaramaz bir çocuk var. Artık bağımsız yaşaya biliyor. Ailelere tavsiyem, eğitim eğitim diyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan otizmli öğrencilerin dans ve ritim gösterileri çevreden geçen vatandaşlar tarafından da ilgi ile izlendi .
Kaynak: İHA