8. Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, ''8. Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'ni 10 yerli ve 10 yabancı grubun katılımıyla 4-10 Haziran tarihleri arasında büyük bir coşkuyla gerçekleştirmeyi planlıyoruz'' dedi.

Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOBAV'ın işbirliğinde daha önce 7 kez düzenledikleri festivalin hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

Bu yılki festivali ayrı bir coşku içerisinde kutlamayı planladıklarını belirten Karadağ, şöyle devam etti:

''Bir ilin gelişmişlik ölçütleri arasında, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin önemi çok büyüktür. Bu faaliyetler, hem insanlarımızın günlük yaşantıları içerisinde ihtiyaç duydukları sosyal ihtiyaçlarını gidermekte hem de ilimizin tanıtımına katkı sağlamaktadır. Bu nedenle ilimizdeki kültürel, sanatsal faaliyetleri son derece önemsiyoruz. Ordu Belediyesi ve TOBAV ile düzenleyeceğimiz ''Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'' bu etkinliklerden biri. Bu festival, köklü bir tiyatro kültürüne sahip olan ilimizde, tiyatroya olan ilginin ve sevginin artmasına neden olmaktadır.''

Festival nedeniyle yüzlerce yerli ve yabancı sanatçı ve tiyatrocunun Ordu'da buluşacağına değinen Karadağ, şunları kaydetti:

''Geleneksel hale gelen festivalimiz, bilindiği gibi ülkeler arasında kültür alışverişinin sağlanmasının yanı sıra, kentimizin turizm alanında gelişmesine de katkıda bulunmaktadır. Bu açıdan bakıldığında Ordu kenti, kültürel altyapısıyla, geçmiş tarihi özellikleriyle ve coğrafyasının eşsiz güzellikleriyle kentimize gelen tüm yerli ve yabancı turistler için hizmet verebilecek yapıdadır. Bu özelliklerin tanınması ve tanıtılması amacına dolaylı olarak hizmet eden festival, kent turizmine önemli değer katan bir etkinlik olarak görülmektedir. 8. Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'ni 10 yerli ve 10 yabancı grubun katılımıyla 4-10 Haziran tarihleri arasında büyük bir coşkuyla gerçekleştirmeyi planlıyoruz.' '
Kaynak: AA