Çiftçilere Yem Bitkisi ve Tohumluk Dağıtıldı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün, çiftçilere yem bitkisi ve tohum dağıttığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, kaliteli kaba yem sorununun çözümü için hayvan yetiştiricilerine hayvan besleme konusunda eğitim verildiği belirtildi.

Mevcut mera alanların ıslah edildiği, tarım alanları içerisindeki yem bitkisi ekiliş alanlarının artırılması amacıyla çalışmalar yapıldığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''İl Özel İdare bütçesinden sağlanan finansman kaynağı ile silajlık mısır, fiğ, yonca gibi yem bitkileri tohumu satın alınarak yetiştiricilerimize dağıtımı yapılmaktadır. Böylece yem bitkisi ekiliş alanları yaygınlaştırılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca, balya, silaj ve ot biçme makineleri satın alınmış ve ilçe müdürlüklerimize dağıtımı yapılarak çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur. İlimiz hayvancılığın kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanması ve üreticilerin gelir düzeyinin yükselmesi hususu İl Özel İdare Strateji Planı'na dahil edilmiştir. 2003-2012 yılları arasında İl Özel İdaresi bütçesinden temin edilen kaynaklarla yaklaşık 60 bin 825 kilo mısır tohumu, 2 bin 950 torba silajlık mısır tohumu, 456 bin kilo fiğ tohumu, 2 bin kilo yonca tohumu dağıtıldı.''

8 balya makinesi, 20 silaj makinesi ve bir ot biçme makinesi satın alınarak çiftçilerin hizmetine sunulduğu belirtilen açıklamada, 600 torba silajlık mısır tohumu alındığı ve bunun da üreticilere dağıtılacağı kaydedildi .
Kaynak: AA