Balıkesir'de ''değişen Zeytin Yönetmeliği ve Sonuçları'' Paneli

Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen, ''Değişen Zeytin Yönetmeliği ve Sonuçları'' konulu panel, Altınoluk Beldesi'nde yapıldı.

Balıkesir ve Çanakkale'den toplam 24 üyesi bulunan birlik tarafından düzenlenen ve Edremit Körfezi'nin en önemli geçim kaynaklarından olan zeytinin konuşulduğu paneli, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş yönetti.

Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı ve Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı panele gönderdiği mesajda, zeytin ve zeytinyağının yaşam kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu bildirdi.

Mesajında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca hazırlanan 3 Nisan 2012 tarih ve 28253 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ''Zeytinciliğimizin ıslahı ve yabanilerinin aşılattırılmasına dair yönetmelik'' değişikliğinin ülke zeytinciliğine büyük darbe vuracağını öne süren İnceoğlu, değiştirilen yönetmelikle zeytinliklerin her türlü yatırıma feda edilebileceğini kaydetti.

Daha sonra Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Danışmanı Orman Yüksek Mühendisi Salih Sönmezışık, zeytinciliğin bugünkü durumunu anlatan sunum gerçekleştirdi.

Panelde, konuşmacı olarak CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Tan, GÜMÇED Edremit Körfez Şube Başkanı Mehmet Akif Öznal ve zeytin üreticisi Murat Narin, zeytinciliğe yönelik görüş bildirdiler.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Gökçeyazı Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, Kumkale Belediye Başkanı Süleyman Erte, Erenköy Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz, Akçay Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Öz, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Sarıkaya, belediye meclis üyeleri, zeytin üreticilerinin katıldığı panelin sonunda konuşmacılara plaket verildi.

Kaynak: AA