Olayın perde arkasını Beyaz Gazete'ye anlattı

Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ile VIP salonunda kavgaya tutuştuğu ve yaralandığı iddia edilen CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, olayın perde arkasını Beyaz Gazete’ye anlattı.

Olayın perde arkasını Beyaz Gazete'ye anlattı
Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ile VIP salonunda kavgaya tutuştuğu ve yaralandığı iddia edilen CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, olayın perde arkasını Beyaz Gazete 'ye anlattı.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın hakkında çıkan, “Kürşat Tüzmen, VIP salonunda İstanbul uçağını beklerken kendisi hakkında suçlayıcı kitap yazan CHP'li Ayaydın ile tartıştı. Eski bakan, vekile yumruk attı” haberine açıklık getirdi.

Olayı doğrulayan ancak haberin içeriğini yalanlayan Ayaydın, olayı şöyle anlattı:

'Ben Ankara Esenboğa büyük salondan otobüse bindim uçağa binmek üzere, Kürşat Tüzmen de otobüste oturuyordu, ben de oturmaya başladım. Kürşat Tüzmen devlet bakanıyken ben onun bakanlığındaki yolsuzluklarıyla ilgili çok köşe yazısı yazmıştım ve kitap yazmıştım. Bu kitap yüzünden bakanlıktan oldu ve bir daha da siyaset yapamadı. Bu nedenle içinde kin beslemiş birden üzerime çullandı. 'Ulan şerefsiz senin yüzünden siyasi hayattım bitti' dedi. Üzerime çullanınca bende onu iki elimle ittim ve ayağa kalktım, o koltuğun üzerine düştü. Ondan sonra kavga başladı. İkimiz kavga edince VIP salondakiler gördüler bizi ayırdılar. Ama ne kaşım çatladı ne yumruk yedim ne ambulans geldi ne de hastaneye gittim. '

'AYDIN AYAYDIN TÜZMEN'İN KABA KUVVETİNE BOYUN EĞECEK DEĞİL '


Kürşat Tüzmen'den davacı olmayacağını ama bu olaya çok üzüldüğünü belirten Ayaydın, 'Bir siyasetçinin, halkın gözü önünde olan birinin böyle bir şey yapmaması lazım. Yapması gereken o iddiaları o zaman çıkıp yalanlamasıydı. Ama o iddiaların hepsi doğruydu. O iddiaları gündeme getirdiğim için kaba kuvvete başvurdu ama Aydın Ayaydın onun karşısında kaba kuvvete boyun eğecek bir kişi değildir. Ama Her Şeye Rağmen olay şık olmamıştır. Siyasetçelerin bu tür olayları yapması doğru değildir ' şeklinde konuştu.

'GÜRSEL TEKİN OLAYININ DIŞINDAYIM '

Aydın Ayaydın, geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden Gürsel Tekin 'in ile ilgili ise, 'Gürsel Tekin benim arkadaşımdır. İstifasının kişisel olduğunu açıkladı. Tekin 'in istifasıyla ilgili en ufak bir katkım, değerlendirmem söz konusu değildir. istifasının gerekçelerini kendisi açıkladı. Ben bu olayın dışındayım ' yorumlarında bulundu.

'YEREL SEÇİMLERDE İSTANBUL DAHİL BİR ÇOK İLÇENİN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANACAĞIZ '

CHP İstanbul eski İl Başkanı Berhan Şimşek'in, 'Atatürk de gelse CHP 'yi kurtaramaz ' açıklamasını da değerlendiren Ayaydın, 'CHP 'yi hiç kimsenin kurtarmasına ihtiyacı yoktur. CHP Meclis'te anamuhaletfet partisidir. CHP önümüzdeki ilk yerel seçimlerde oylarını büyük bir ölçüde artaracaktır. Başta İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı ve bir çok ilçenin büyükşehir belediye başkanılıklarını da kazanacaktır. Ve 2015 seçimlerinde de Türkiye Cumhuriyeti'nde iktidara aday olan tek partidir ' ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE