Yılın Pozitif Haber Ajansı Ödülü Cihan Haber Ajansı’na

Radyo Evi Derneği(RADEV)’nin bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Yılın Pozitifleri’ ödül töreninde Cihan Haber Ajansı ‘Yılın Pozitif Haber Ajansı’ ödülünü aldı.

Ödülü Cihan Haber Ajansı Ankara Haber Müdürü İlyas Güney, RADEV Başkanı Yusuf Erbaş’ın elinden aldı. Ankara Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapılan ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yanı sıra çok sayıda milletvekili, bürokrat, belediye başkanı ve sanatçı katıldı.

‘Yılın Pozitif Haber Ajansı’ ödülüne Cihan Haber Ajansı layık görüldü.

Ödül törenine katılan Bakan Kılıç, Türkçe’nin kullanımının gün geçtikçe ‘İnternet Türkçesi, Sosyal Medya Türkçesi’ne dönüştüğünü ifade etti.

Kılıç bu duruma çok üzüldüğünü belirtere, "Yakında gençler ne haber demeyi unutacaklar. ‘nbr, slm sole’ diye yazışıyorlar. Bu zamandan tasarrufsa maalesef okumaya da yeterince zaman ayırmıyoruz. Yazmaktan esirgediğimiz zamanı büyük ihtimal dizilere ayırıyoruz. Bu yönüyle dikkatlerinizi güzel Türkçe'ye çekmek istiyorum." dedi.

Bakan Kılıç da gece de ‘Yılın Pozitif Siyasetçisi’ ödülünü aldı. Kılıç kendisine hediye edilen radyoyu ise sahnede uzun süre inceledi. Kılıç salonun girişinde TRT’nin yakında yayına girecek olan ‘TRT HD ve TRT 3D’ kanallarını da inceledi. 3D kanalı incelemek için gözlük takan Bakan Kılıç, uzun uzun kanallar hakkında bilgi aldı. Törende RADEV Başkanı Erbaş, radyocuların sorunlarına değindi. Radyocuların basın toplantılarına çağrılmamasından dert yanan Erbaş, radyocuların sarı basın kartına sahip olamadıklarını da söyledi.

Basın mensupları gibi görülmediklerini anlatan Erbaş, statlara da radyocuların maç anlatmak için rahatça girmelerini istedi.

YILIN NEGATİFİ BEHZAT Ç DİZİSİ SEÇİLDİ

RADEV’in düzenlediği yılın pozitifleri ödül töreninde yılın negatifi de seçildi. Her bölümü ayrı tartışmalara neden olan, ‘Behzat Ç’ dizisi polisi hep alkolik olarak anlattığından ve Emniyet Teşkilatı'nı küçük düşürdüğü için ‘Yılın Negatifi’ seçildi. Törende ayrıca Sanatçı Tarık Mengüç’te mini bir konser verdi .