Rauf Maltaş - Spor Toto 2. Lig

Rauf Maltaş - Spor Toto 2. Lig Beyaz ve Kırmızı gruplardan bir üst lige direkt olarak çıkacak takımlar, son iki haftada yapılacak maçların ardından belli olacak.

Ligin bitimine 180 dakika kala Beyaz Grup'ta Şanlıurfaspor 3 puan, Kırmızı Grup'ta ise 1461 Trabzonspor 2 puan farkla liderliğini sürdürüyor.

Şanlıurfa ekibi, son iki maçında ligde herhangi bir iddiası bulunmayan İskenderun Demirçelikspor ile deplasmanda, ligden düşmesi haftalar öncesinde kesinleşen Kocaelispor ile de sahasında karşılaşacak. ''Ceylanlar'', bu karşılaşmalardan herhangi birinde galip gelmesi halinde ise şampiyonluğunu ilan edebilecek.

Grubun iddialı takımı Balıkesirspor ise kalan haftalarda play-off mücadelesi veren takımlardan BUGSAŞ Spor ile sahasında, Bozüyükspor ile de deplasmanda oynayacağı maçlardan 3'er puan alarak, liderin puan kaybetmesini bekleyecek.

-Kırmızı Grup'ta durum-

Kırmızı Grup'ta ise 1461 Trabzonspor, son iki haftaya takipçisi Bandırmaspor'un 2 puan önünde girmeyi başardı.

Karadeniz temsilcisi, kalan maçlarından play-off hedefi bulunan Kızılcahamamspor ile seyircisi önünde, Ünyespor ile de ligin son maçında deplasmanda karşılaşacak.

Bu grupta liderlik iddiası bulunan Bandırmaspor da kalan haftalarda Beypazarı Şekerspor ile sahasında, Denizli Belediyespor ile de deplasmanda oynayacağı maçlarda puan arayacak.

-Play-off-

İlk iki takımın doğrudan TFF 1. Lig'e yükseleceği Spor Toto 2. Lig'de gruplarda kalan iki hafta, zirve mücadelesinin yanı sıra play-off mücadelesine de sahne olacak.

Her iki grupta da bir alt lige düşecek 3 takımdan 2'si haftalar öncesinde ortaya çıktı. Beyaz Grup'ta ligin köklü kulüplerinden Kocaelispor ile Çorumspor'un bir alt lige düşmesi kesinleşirken, lige tutunmaya çalışan Tokatspor ile Diyarbakırspor ise düşmemek için mücadele edecek.

Kırmızı Grup'ta da Mardinspor ve Adıyamanspor'un ardından lige veda edecek son takımı kalan maçlarda alınacak sonuçlar belirleyecek.

Grupta 31'inci haftaya Altınorduspor 35 puanla 15'inci sırada girerken, 36'ncı puanlı Beypazarı Şekerspor ise 14'üncü sırada yer alıyor. Aynı puana sahip Ünyespor ise 13'üncü sırada. Bu takımlardan biri daha yapılacak maçların sonunda küme düşecek .
Kaynak: AA