Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar İlçe Ziyaretlerini Sürdürüyor

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Aygün Attar, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar İlçe Ziyaretlerini Sürdürüyor
Giresun’un Espiye ilçesinde Kaymakam Nihat Gözen ve Belediye Başkanı Erol Karadere’yi ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, Karadere’yi ziyaretinde üniversitelerine bağlı Meslek Yüksek Okulu’nda yeni bölümlerin müjdesini verirken, fakülte beklentileriyle ilgili de değerlendirmelerin yapılacağını söyledi.

Rektör Aygün Attar “Espiye ilçesi Sivil Toplum Kuruluşları, işadamları ve halkıyla bir araya gelerek üniversitenin kurulmasının hemen ardından hızlı bir şekilde yüksek okulla ilgili çalışmalarını yaparak okullarının açılmasına katkı sağladılar. Ancak ne yazık ki geçen zaman içerisinde bir çok ilçelerimizdeki okullarda öğrenci sayıları artarken Espiye’de düştüğü görülmüştür. Bunu telafi niteliğinde okulumuzda yeni program açılması sağandı. Ancak şunu ifade etmek gerekir ki bölümleri açmak değil, önemli olan doğru programların açılması ve açılan bölümleri cazip hale getirerek öğrenci tercihini sağlamaktır. Bunun yanı sıra okulu bitiren öğrencilerin okulu bitirdikten sonra iş bulmalarıdır.Bu nedenle açılacak yeni bölümlerimiz yöreye özgü ara elaman ihtiyaçlarının giderilmesidir.Meslek Yüksek Okullarının özelliği de kalifiye eleman yetiştirmektir.Dolayısıyla yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.Biliyorum ki ilçe halkı fakülte beklemektedir. Bunu da değerlendireceğiz ama öncelikle mevcut bölümlerimizin değerlendirmektir” dedi.

Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere ise “İlçe halkımızın beklentileri yüksektir. Bu doğrultuda bugüne kadar üniversitemiz için yaptığımız desteği sürdüreceğiz. İlçe halkımız fakülte beklemektedir. Biz yerel idareciler olarak ilçe halkı olarak üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

Rektör Attar’ın ziyaretinde üniversite daire amirleri, AK Parti ilçe yöneticileri, İl Genel meclis üyeleri de yer aldı.

Rektör Attar’a Belediye Başkanı Erol Karadere ziyaretin anısına Espiye tablosu hediye etti .
Kaynak: İHA