'Filipinler Türkiye'nin Ticari Zekasına Hayran'

Filipinler Büyükelçisi Marilyn Aliara, dünyada büyüme hızı rekoru kıran Türkiye'nin ticari yeteneğinden faydalanmak istediklerini belirterek, "Türkiye'den gelecek yatırımlara açığız.

'Filipinler Türkiye'nin Ticari Zekasına Hayran'
Türkiye ' nin ticari kabiliyetini öğrenmek istiyoruz " dedi .

Filipinler , 2011 yılında 8 , 5 ile Çin ' den sonra dünyanın en yüksek büyüme oranını yakalayan Türkiye ' nin ekonomi tecrübesinden faydalanmak istiyor . Türkiye ' nin Filipinler Büyükelçisi Marilyn Aliara , Bursa Valisi Şahabettin Harput ' u makamında ziyaret etti . Filipinler ' in Türkiye ' den binlerce kilometre uzak olmasına rağmen ilişkilerinin her geçen gün geliştiğini belirten Vali Harput , " Birbirimizden uzak ülkeleriz , ama gönüller uzağı yakın ediyor . Bursa ile Filipinler arasında ticari ilişkiler var . Filipinler ' e karşı Türk halkının sıcak duyguları var . Bu ziyaretin ilişkilerin daha da güçlenmesini sağlayacağına inanıyorum . Sadece ticari değil , dostluk ilişkilerimiz de ilerleyecek . Filipinler ' deki Türk okullarının gelişmesine destek verdiğinizi biliyorum . Bursa ' da kendilerini kendi evlerinde gibi hissedecekler . Buradan iyi duygularla ayrılmalarını istiyorum " diye konuştu .

" YENİ YATIRIMLARA AÇIĞIZ " Büyükelçi Aliara ise , Filipinler ile Türkiye arasında ilişkilerin geliştiğini ifade etti .

Bursa ' nın bundan sonra Filipinler ' i daha iyi bileceğini kaydeden Aliara , Türkiye ' nin ticaretteki tecrübesinden yararlanmak istediklerini vurguladı . Aliara , " Türkiye ' nin bütün ürünlerinin yüzde 5 ' ini Filipinler ' e gönderiyor . Eskiden ABD ve Avustralya ' dan alıyorduk . Şimdi ise birçok Türk ürünü Filipinler ' de dikkat çekiyor . Türk meyve suları var . Bu sadece bir örnek . Birçok marka ve ürün de görebilirsiniz . Yeni yatırımlara açığız " şeklinde konuştu .

" TİCARETİ TÜRKİYE ' DEN ÖĞRENMEK İSTİYORUZ " Dünyanın en genç nüfus ortalamasına sahip olan ülke olduklarını kaydeden Aliara , " Genç bir topluma sahibiz . 21 yaş ortalamamız var . Türkiye ' deki büyüme dikkat çekiyor . Biz turizm dışında iki ülke arasında ticarette de ilişkilerimizi geliştirmeyi arzuluyoruz . Bizim eğitim hizmetlerimiz çok iyi . Bu yüzden ticareti sizden öğrenmek , eğitim tecrübemizi sizinle paylaşmak istiyoruz " ifadelerini kullandı .

Ziyaretin sonunda Vali Harput , Aliara ' ya hediyeler takdim etti .
Kaynak: İHA