'Bir Gazoz Firmasından Hediye Kazandınız' Diye Dolandırdılar

Bursa'da, polise müracaat eden iki vatandaş, 'Bir meşrubat firmasından hediye kazandınız' diyen kimliği belirsiz kişilerce dolandırıldıklarını söyledi.

Osmangazi ilçesi Koğukçınar Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nde meydana gelen ilk olayda, Hakan K.'yı (30) cep telefonundan arayan kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, 'Firmadan para kazandın. Alabilmen için vereceğim hesap numarasına para yatırman lazım' dedi.

Bunun üzerine verilen TC kimlik numaralarına ATM cihazından toplam bin 550 TL yatıran Hakan K., şüphelinin '600 lira daha yatırman lazım' demesiyle dolandırıldığını anlayarak polise müracaat etti. Gürsu ilçesinde meydana gelen ikinci olayda ise Murat Z.'yi (30) cep telefonundan arayan bir kişi, meşrubat firmasından çıkan para ödülünü alabilmesi için hesaba para yatırılması gerektiğini söyledi.

Verilen hesap numarasına bin 100 TL para gönderen Murat Z., dolandırıldığını anlayınca polise müracaat etti. Bursa Emniyet Müdürlüğü her iki olayla da ilgili olarak soruşturma başlatıldığını duyurdu .