Milletvekili Fatih Çiftci Erciş'te Kurum Amirleriyle Bir Araya Geldi

Van'ın Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu tarafından tertiplenen yemekte bir araya gelen kamu kurum kuruluşların daire amirleri, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftci ile karşılıklı olarak ilçenin sorunlarını irdeledi.

Milletvekili Fatih Çiftci Erciş'te Kurum Amirleriyle Bir Araya Geldi
Bir lokantada düzenlenen yemeğe AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Görer ile ilçede görev yapan kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile basın mensupları katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, ilçenin deprem sonrası ciddi manada altyapı ve üstyapıya ihtiyacının olduğunu söyledi.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci'nin ilçenin sorunlarını Ankara ayağını çözdüğünün belirtenArapoğlu, ilçenin kısa süre içinde ayağa kalması için mücadele ettiklerini söyledi.

Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci ise 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van ve Erciş'in iki büyük doğal afet yaşadığının anımsattı.

Bu süreçte ülkenin her noktasından vatandaşların çok büyük bir kadirşinaslık örneği göstererek yardımda bulunduğunu anlatan Çiftci, "Allah herkesten razı olsun. Bu yardımlar acıları paylaşmak bu milletin ne kadar kadirşinas bir millet olduğunu, ne kadar büyük bir millet olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Ayrıca bu süreç içerisindekurumlarımızın tamamı, hepiniz depremzede olmanıza rağmen burayı terk etmediniz. Burada kardeşlerimize, hemşerilerimize bizim insanlarımıza Erciş'teki kurum amirleri ve kurumlar olarak hizmet ettiniz. Başta kurum amirleri olarak sizlere, çalışanlarınıza bir Ercişli olarak yürekten teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bu akşam da Belediye başkanımız davet edince sizlerle bir araya gelip sorunları hep beraber irdeleme fırsatı bulmuş olacağız. Temsil ettiğiniz kurumlar açısından bir şey varsa gerekilçede, gerek ilde, gerekse Ankara ayağında bütün kurumlarımızla daha da iyi hizmet etmek için, memleketimize insanlarımıza daha iyi hizmet vermek için neler olabileceği için daha iyi bir öneri görüş veya talepleriniz olursa alalım istedik. Depremden Erciş çok önemli bir yara aldı. Bölgenin en gelişmiş, en modern yerlerinden birisi olmuştu Erciş. Hakikaten herkes gıpta ile bakıyordu. Gittiğimiz her ortamda Erciş'i anlatıyorduk, buda bizi çok mutlu ediyordu. Nihayetinde takdiri ilahi bir doğal afetyaşandı. Çok hızlı bir şekilde yaralarımız sarıldı. Bundan sonra daha hızlı bir şekilde yaraların sarılması için elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğiz. Deprem sonrasında biz sizlere çok önemli hizmetler verdik. Gerektiğinde sizlerle birlikte çalışarak çadır dağıttık. Organizasyonlarda bire bir görev aldık. Bunun sonucu olarak Erciş, Van'a nazaran hızlı bir şekilde toparlandı. Çadırlar ve konteynır kentler kuruldu. Alt yapısıyla, üst yapısıyla, eğitimiyle, sağlığıyla hizmet edildi. İnşallah ilçemiziçok iyi noktalara taşıyacağız. Bu konuda hükümetimizin, Sayın Başbakanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Erciş'e ve Ercişliye çok büyük sevgileri ve çok büyük ilgileri var. Bu da, bizi mutlu ediyor. Van'daki tüm toplantılarda da Erciş hep ayrı ele alındı. Bakanlıklarda bütün olarak Erciş mastır planı ve bütün çalışmaları ayrı yapılıyor. Çok özel bir ilgiyle yapılıyor. Bunu da birebir takip ediyoruz. Allah nasip ederse çok hızlı bir toparlanma süreci yaşayacağız. Bu süreçte en büyük arzumuz Yaz sezonu bittiğindeartık insanların deprem süresinden kurtulmuş bir şehirde yaşamasıdır" şeklinde konuştu.

Kalıcı konutlar ve eğitim yatırımları hakkında da bilgi veren AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Van'da yapılacak olan 15 bin konutun 5 bin adetinin ise Erciş'te yapılacağını belirterek, "Erciş'te yapılan binalar hak sahipliğinden bin tane fazladır. Çok daha fazla yapılacak. Allah nasip ederse çok daha iyi kentsel projelerle, yeni konutlarla birlikte ilçemizde ihtiyaç olduğu kadar bina yapılacak. Eğitim kurumlarına çok iyi yatırmalar yapılacak. Yaklaşık 552 derslik ki bu çok önemli bir rakamdır.Allah nasip ederse devlet hastanemiz 200 yataklık devam edecek. Bir takım eksikler var. İnşallah onları da çözeceğiz. Yeni bir kültür merkezi binasını ilçemize kazandıracağız. Belediye sarayı, şehirlerarası otobüs terminali bunları da Allah nasip ederse hayata geçireceğiz. Bu süreç içinde siz kamu kurum amirlerinden biraz daha gayret ve özveri isteyeceğiz. Birçok kesimin çok önemli sorunları var. Bunları görmezden gelemeyiz. Esnaflarımız için çok önemli çalışmalar yapıyoruz. İnşallah onu da yakın zamandasonuçlandıracağız. Sizlerin kurumlarımızla, ilçemizle yapılmasını istediğiniz konular varsa mutlaka bunları ivedilikle bize ilettin Bundan sonraki süreci çok hızlı bir şekilde toparlamamız lazım. Bunu toparlayacağımıza eminim. Bu millet çok daha ağır şeyler yaşadı. Bundan sonraki süreçte de çok daha güzel çok daha modern, yaşanabilir bir il ve ilçe için yola çıktık ve bunu başaracağız inşallah" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA