Bakan Akdağ: Kalp Krizinde Damara En Geç 4 Saatte Müdahale Edilecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kalp krizi geçiren bir vatandaşın damarına en geç 4 saatte müdahale edecek şekilde planlama yaptıklarını ve sistemi 2012’nin sonuna kadar oturtacaklarını söyledi.

Bazı toplantı ve ziyaretler için Konya’ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ı ziyaretinde bakanlığa bağlı hastane ve binaların yenilenmesi hakkındaki hedeflerini açıkladı.

2015’in sonuna kadar bakanlığa ait bütün sağlık binaları ve hastaneleri yeniden yapılmış veya yenilenmiş hale getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bakanlık olarak bütün sağlık binalarını 2015’in sonuna kadar belirledikleri kriter ve standartlara uygun olarak yeniden yapılmış veya yenilenmiş hale getirileceğini aktaran Bakan Akdağ, “Bir kısım binalarımız tamamlandı, bir kısmının yapımı devam ediyor. Konya’da Numune Hastanesi'nin bulunduğu yerde mükemmel bir hastane kompleksi yapacağız. Karatay’da 300 yataklı bir hastanenin yapımı söz konusu." dedi.

Türkiye'de kalp krizi geçirmiş bir vatandaşa en geç 4 saat içinde kalp damarından müdahale edilebilecek şekilde planlama yaptıklarını anlatan Sağlık Bakanı Akdağ, 2012'nin sonuna kadar sistemi büyük ölçüde tamamlamış olacaklarını dile getirdi. Ambulans ve hava ambulansların aktif olarak çalışmaya devam ettiğini dile getiren Bakan Akdağ sözlerine şöyle devam etti: “Ambulans, çağrıldıktan sonra 10 dakika, köylere de 30 dakika içerisinde geliyor. Kalp krizi geçiren bir vatandaşımız, kendisine kalp damarına doğrudan müdahale edilebilecek bir şekilde, hedeflenen saatlerde bir merkezde ilgili masaya alınmış olacak.''Vatandaşların da üstüne düşen görevi yapması gerektiğinin altını çizen Akdağ, “Lütfen göğüs ağrısını hafife almayın. Eğer göğsünüzde ya da yakınınızın göğsünde sıkıcı, boğucu bir ağrı başlamışsa ilk işiniz 112'yi aramak olmalıdır." hatırlatmasında bulundu .