Başkan Çağlayan'dan Sağlık Günü ve Sosyal Güvenlik Haftası Kutlama Mesajı

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, 7-13 Nisan Sağlık Günü ve Haftası ile Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Çağlayan'dan Sağlık Günü ve Sosyal Güvenlik Haftası Kutlama Mesajı
Başkan Çağlayan mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bireylerin yaşamında vazgeçemeyecekleri en önemli hizmet ve en temel hak, yaşama hakkıdır. Yaşamın devamında ise, sağlık ve sağlıklı olmak en önemli unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 1946 yılında İsviçre'nin Cenevre kentinde toplanarak, 7 Nisan'ı Dünya Sağlık Günü olarak belirlemiştir. Ülkemiz ise, bu örgüte 9 Haziran 1947 yılında katılmıştır ve o yıldan bu yana, 7 Nisan tarihini içine alan Hafta SağlıkHaftası olarak kutlanmaktadır.

7-13 Nisan tarihleri arasındaki hafta içinde, sağlığın ve sağlıklı olmanın önemi, düzenlenen çeşitli etkinliklerle gündeme getirilerek, vatandaşlarımızın bu konuda bilgilendirilmeleri ve bilinçlendirilmeleri sağlanmaktadır

Ülkemizde, 7-13 Nisan tarihleri arasındaki hafta, aynı zamanda Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası olarak da kutlamakta ve Sağlıklı bir yaşam için, Sosyal Güvenlik ve yurttaşlara bu hizmeti sunan Sosyal Güvenlik Kuruluşları da, hayati önem taşımaktadır

Tüm vatandaşlarımızın Dünya Sağlık Günü ve Haftası ile Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası'nı içtenlikle kutluyor, aileleri ve yakınları ile birlikte sağlıklı, sosyal güvencesi bulunan huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum" .
Kaynak: İHA