Balıkesir'de İlk Kez Endovenöz Lazerle Varis Tedavisi BAÜ'de Yapıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde, “endovenöz lazer” yöntemi ile varis tedavisi ilk kez yapıldı.

Balıkesir'de İlk Kez Endovenöz Lazerle Varis Tedavisi BAÜ'de Yapıldı
Funda Erden adlı hastaya uygulanan yöntem başarılı ile sonuçlandı. Normal şartlarda açık yöntemle de tedavi edilebilen bu hastalık için Yrd. Doç. Dr. A.Kadir Ercan ve ekibi tarafından hastaya lokal anestezi uygulandı.

Balıkesir'de sadece BAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uygulanan yöntemle hasta uyutulmadı ve aynı zamanda bütün işlemi kendisi de takip edebildi. Ekibin başkanı Yrd. Doç. Ercan, yaygın olan tedavinin cerrahi yöntemler olduğunu ancak uygun hastalarda endovenöz lazer sayesinde lokal anestezi ile daha çabuk, etkili, hastanede yatmayı gerektirmeden tedavi yapılabildiğini belirtti.

Ercan, bu yöntemin ciltteki kılcal varislere (telenjektazik mor renkli) uygulanan lazer (transkütan lazer, cilt lazeri) ile karıştırılmaması gerektiğini ifade ederek, endovenöz lazer ile iç varislere müdahale edildiğini bildirdi. Endovenöz lazer yönteminin açık yöntemle karşılaştırıldığında daha az ağrı, çabuk iyileşme gibi avantajları olduğuna dikkat çeken Ercan, lokal anestezi ile yapılabilmesinin de günlük yaşama hemen dönme ve hastanede yatma gerektirmemesi gibi avantajları olduğunu vurguladı.