Aziz Kocaoğlu: 'Her Zaman Bir Belediye Başkanı Gelir, Korkmayın'

Kendisine destek vermek için Adliye'ye gelen bir grup CHP'linin "Bu gidişle belediye başkanı bulamayacağız" sözlerine İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Her zaman bir belediye başkanı gelir korkmayın" diye cevap verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün öğle saatlerinde duruşma sonrası eşi Türkegül Kocaoğlu oğulları Çağdaş ve Ulaş Kocaoğlu ile birlikte adliye yakınlarında bir lokantada yemek yedi. Ardından Avukatı Ercan Demir'le birlikte adliye yakınlarında bir kafede çay içen Kocaoğlu, burada CHP Bayraklı ilçe örgütü üyeleri ile bir süre sohbet etti

Bir partilinin 'bu gidişle belediye başkanı bulamayacağız' sözleri üzerine Kocaoğlu, "Belediye başkanı bulursunuz. Her zaman bir belediye başkanı gelir. Siz merak etmeyin" dedi

Aynı dava kapsamında tutuksuz yargılanan "Kubilay" filmini çeken Fatih Akıncı da, "Başkanım ben bu davada neden yargılanıyorum anlamış değilim. İstanbul belediyesi'ne de film çektim. Size hatıra olsun diye Atatürk'ün 'Nutuk' ve 'Kubilay' filminin kasetlerini veriyorum" dedi

Başkan Kocaoğlu, duruşmaların sona ereceği 13 Nisan tarihine kadar izinli olduğunu hatırlatarak, "13 Nisan tarihinden sonra dava kapsamında yargılanan bürokrat arkadaşlarımla birlikte İzmir'i şahlandıracağız" diye konuştu

TUTUKLU TÜLAY AZERİ'Yİ AVUKAT EŞİ SAVUNDU
İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da yargılandığı, 21'i tutuklu 130 sanıklı davanın öğleden sonraki bölümünde, tutuklu bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, ifade verdi. Tülay Azeri'yi avukat olan kocası Emin Azeri, savundu. Azeri, örgüt üyesi ve ihaleye feshat karıştırma suçlamalarını kabul etmediğini belirtti.

Azeri, "Pervin hanımla yaptığım bir görüşme nedeniyle, 4 aydır tutukluyum. Şekerhastasıyım. Sağlığım önemli derecede etkileniyor.21 İlçe belediyesi bize bağlı. Katlı otopark ihalesinde usulsüzlük ve ihaleye iptal ettirme gibi bir yetkim yoktur. Zaten ihalelerin tümünü şeffaf bir şekilde yapmaktayız. Basın ilan kurumuna ilan verip, yapılacak ihaleler gazetelerde yayınlanıyor. Katlı otopark ihalesi'nde vakıfların görevlisi olmadığı iddia ediliyor. Tüm ihalelerde vakıfların görevlisi ve gözlemcisi bulunmaktadır. Bu suçlamalarla ilgili tüm belgeleri isterseniz mahkemenize sunarım"dedi.

Açık artırma tekliflerini kendisinin aldığına da değinen Tülay Azeri, şöyle konuştu: "Fikir birliği yapıp, ihaleye fesat karıştırmadık. Üzücü ve yanlış ihtimaller de bulunuyorsunuz. 36 yıldır devlet memurluğu yaptım. O kadar yıl örgüt üyesi olmadım da şimdimi örgüt üyesi olmuşum.Görevim gereği ihaleyi iptal etme yetkim de yoktur. Encümen üyeliğimin yanında, İZFAŞ'ta da yönetim kurulundayım. Opera binası ile ilgili Çeşme'de bir otelde jüriye ve ekibe yemek verildi.

Konaklama bedeli olarak bir fatura kesildi. Fatura önce belediyeye kesildiğinden sonradan iptal edilip, organizasyonugerçekleştiren İZFAŞ'a kesildi. Oraya kimlerin gidip gitmediğini ben bilmiyorum. Başkan bunları daha iyi bilir. Burada her hangi bir usulsüzlük yoktur. Sedat Bozkurt, kendi isteğiyle ihaleden çekilmiştir. Ne Bozkurt, ne diğer katılanlarla ilgili bize bir şikayet gelmedi."

Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Çeşme'de konaklama ve iptal edilip, yenilenen fatura ile ilgili sorular sordu. Kocaoğlu, İzfaş kültür faaliyetleri organizasyonu yaptığını belirterek, "Adnan Saygun Sanat Merkezi İZFAŞ bünyesinde çalıştırma projesi vardır. Opera binası projesine çıkıldı. Ben de bu projelerin toplantılarına katıldım. Birinci olan projenin maketini gördüm. Basına bu konuda açıklamada yaptım. Çeşme de otelde konaklama ile ilgili faturanın yanlışkesildiğini ve değiştirildiğini şimdi burada öğrendim. Ticaret hayatında da bu böyle. Yanlış fatura kesildiyse iptal edilip, yerine doğrusu kesilir. İZFAŞ İzmir'in kalkınması için çalışıyor. Dünyadan tanıtım için 100-200 kişi getirip, yatırır, yedirir. Ben İZFAŞ'ın yönetim kurulu başkanlığını da yapıyorum "dedi .