Afif Demirkıran: Yeni Teşvik Sistemiyle Doğu ve Güneydoğu Ayağa Kalkacak

AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran, yeni teşvik sistemi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin ayağa kalkacağını söyledi.

Afif Demirkıran: Yeni Teşvik Sistemiyle Doğu ve Güneydoğu Ayağa Kalkacak
Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada uzun zamandır hükümetçe hazırlıkları yapılan ve bölgesel gelişmişlik farklılıklarının giderilmesini amaçlayan yeni sistemle, üretim, istihdam ve ihracat süreçlerine yönelik, en az gelişmiş bölgelere sağlanan yatırım desteklerinin artırılması ile 2023 hedefine biraz daha yaklaşılacağının söyledi.

Bu proje ile Doğu ve Güneydoğu bölgeleri ayağa kalkarken ülkenin diğer bölgelerinin de rahatlamış olacağını kaydetti.

Demirkıran, 'Genel teşvik uygulamalarında KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, büyük ölçekli yatırımların teşvikinde KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti vergi indirimi, sigorta primi, işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi,
stratejik yatırımların teşvikinde; KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği yatırım yeri tahsisi, faiz desteği ve kdv iadesi, bölgesel teşvik uygulamalarında; KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi, faiz desteği sağlanacak. ' dedi.

Siirt 'in de içinde bulunduğu 6. Bölge illerinde, asgari sabit yatırım tutarının üzerinde gerçekleştirilecek yatırımların sektör ayrımı olmadan bölgesel desteklerden yararlanacağını ifade eden Demirkıran, 'Bu çerçevede, söz konusu bölgede yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, tüm destek unsurlarından azami miktarda yararlanacak. İlimiz ve Bölgemizde yapılacak yatırımlar ile sağlanan istihdam kapsamında; ödenmesi gereken sigorta primi işveren hissesinin asgari ücrete tekabül eden tutarı 10 yıl, yatırımların Organize Sanayi Bölgelerinde yapılması halinde ise 12 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacak. ' diye konuştu.