Açılış Konserinde Trt Antalya Radyosu Çocuk ve Gençlik Korosu Sahne Aldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 130. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ''7. ATSO Antalya Türk Müziği Günleri''nin açılış konserinde TRT Antalya Radyosu Çocuk ve Gençlik Korosu sahne aldı.

ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda başlayan ''Antalya Türk Müziği Günleri'' kapsamında, TRT Antalya Radyosu Çocuk ve Gençlik Korosu, sahne aldı. Konseri, TRT Bölge Müdürü Hüseyin Arslangiray, ATSO Yönetim Kurulu üyeleri ve davetliler dinledi.

ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Vücudi Özen, açılış konuşmasında, Türk Müziği Günleri'nin ulaştığı görkemin kendilerine mutluluk ve gurur verdiğini söyledi.

Bir ülkenin insan kaynaklarının eğitim, kültür ve sanatla geliştiğini vurgulayan Özen, şöyle konuştu:

''Bu demektir ki ekonomi de kültür ve sanatla gelişmektedir. Özellikle Antalya gibi bir turizm başkentinde kültür ve sanat stratejik gelişme faktörüdür. Türkiye kültür ve sanat alanında halen olması gereken yerde değildir, gerekli ilerlemenin olduğu da söylenemez. Nüfusumuz 74 milyondur, ülkemizde çalışan nüfus 24 milyondur. Ancak çalışan nüfus içinde kültür, sanat, spor, eğlence gibi alanlarda çalışan kişi sayısı sadece 100 bindir. Yani ülkemizde sanatçı sayısı, sanat ile hayatını kazanan sayısı çok çok düşüktür. Eğitim sistemimizde sanat eğitimi, müzik eğitimi kağıt üzerinde kalmıştır. Genç kuşaklar, klasik Türk müziğinden, hatta halk müziğinden bihaberdir. Çünkü televizyonlarda, medyada, müzikli yerlerde pop müzikten başka müzik yoktur. Oysa klasik Türk müziği ve halk müziği bizim tarihimizdir, kültürümüzdür, kimliğimizdir ve çok zengin bir müziktir. Dolayısıyla bu tür organizasyonlar bu zenginliğin korunması ve yeni nesillere aktarılması için tek yol olarak kalmıştır. ATSO, her zaman kültür ve sanat çalışmalarına destek vermiş, sponsor olarak bir çok etkinliğe katkı sağlamıştır. Kültür ve sanat hayatına desteğimiz bundan sonra da artarak devam edecektir.''

ATSO Antalya Türk Müziği Günleri kapsamında, 19 Türk sanat müziği ve 17 Türk halk müziği korosu sahne alacak. Antalya Türk Müziği Günleri, 8 Nisan Pazar günü ''Sazdan Söze Müzik Yolculuğu'' İstanbul Sazendeleri-Hayat Sanat Oda Orkestrası konseriyle sona erecek .