Yozgat'ta Kutlu Doğum Etkinlikleri Bir Hafta Sürecek

Yozgat'ta Kutlu Doğum Haftası sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle bir hafta sürecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Yozgat'ta Kutlu Doğum Etkinlikleri Bir Hafta Sürecek
Gönül Doktorları Derneği'nin öncülüğünde ve Yozgat Belediyesi, Ahmet Şevki Ergin Vakfı, Umut Derneği, Deva Derneği, Eğitimciler Derneği, Diyanet Sen ve Din Görevlileri Derneği'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek etkinlikler, 8-15 Nisan tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek.Gönül Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necati Kaya, yaptığı açıklamada, Hz. Peygamber (sav)'in doğumu nedeniyle birçok sivil toplum örgütünün katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerin söyledi.

8 Nisan Pazar günü başlayacak Kutlu Doğum Haftası programına Yozgatlıları davet eden Kaya, "Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırlarımızda kermesler düzenlenecek, kitap fuarı, kutsal emanetler sergileri, kitap okuma saati olacak. Vatandaşlarımız meydanda bir hafta boyunca istediği kitabı okuma fırsatı bulacak. Ayrıca ney dinletisi, çini, hat sanatı eserleri gösterileri de olacak." dedi.

Kaya, etkinlikler kapsamında bir hafta boyunca Hz. Peygamber(sav)'in örnek kişiliğinin anlatıldığı konferanslar düzenleneceğini sözlerine ekledi.