Siirt'te Türk Polis Teşkilatı'nın 167. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği

Siirt'te Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Güres Caddesinde İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen kampanyaya katılan gönüllü kan bağışçısı Siirtli Erdal Soysal da kan bağışında bulundu.

Soysal yaptığı açıklamada, düzenlenen kampanyada 138. kez kan bağışında bulunduğunu söyledi.

Kan bağışının ırk, din, dil ve düşünce farkı gözetmeksizin yapılması gerektiğini ifade eden Soysal, ''Bağış yaparken verdiğiniz kanın kim tarafından kullanılacağını bilmiyorsunuz. Tek bildiğiniz verdiğiniz kan ile bir insanın hayatının kurtulacağı. Esas güzellik de bu. Kan bağışını insan vücudunun bir zekatı olarak kabul edip herkesin kan bağışında bulunması gerekir'' dedi.

Daha sonra Siirt Vali Vekili Gürbüz Saltaş ve Emniyet Müdürü Recep Güven ve Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık, Soysal'a bugüne kadar gerçekleştirdiği kan bağışlarından dolayı teşekkür ederek birer plaket verdiler.

Etkinlikler kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü'nce Siirt'te görev yaparken şehit düşen 29 polis memurunun aileleri Siirt'e davet edildi.

Sirit'e gelen şehit ailelerini İl Emniyet Müdürü Recep Güven ve diğer yetkililer karşıladı.

Güven, kente gelen şehit yakınlarını hafta sonuna kadar en iyi şekilde ağırlamaya çalışacaklarını, Siirt'e gelemeyen aileleri ise görevlendirdikleri polis memurlarının bulundukları kentte ziyaret edeceğini belirtti.