Bingöllü 7 Öğrenci Staj İçin Almanya'da

Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden 7 öğrenci, Avrupa Birliği Hibe Programları Projesi kapsamında dil eğitimi için Almanya'ya gönderildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü tarafından yürütülen, AB Eğitim ve Gençlik Programları 2011 Yılı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında, Ulusal Ajans tarafından finanse edilen ''Avrupa'da Servis ve Sunum Tekniklerinin Öğrenilmesi'' projesi ile 1 öğretmen ve 7 öğrenci dil eğitimi için Almanya'ya gitti.

Yiyecek içecek hizmetleri bölümü son sınıf öğrencileri Sümeyye Bölükbaş, Gülbahar Afacan, Sinem Bürkük, Sevda Yürüyücü, Songül Aktekin, Kübra Elçi ve Seval Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje koordinatörü Mehtap Soykara refakatinde 4 haftalık staj eğitimini tamamlamak üzere Almanya'nın Herne şehrine gitti.

Proje Koordinatörü Mehtap Soykara, Almanya'ya hareket etmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitim gören öğrencilerin, Avrupa boyutunda beceri geliştirmeleri ve yenilikleri Bingöl'de yaygınlaştırmalarının hedeflendiği proje kapsamında 72 saatlik Almanca eğitimi de alacaklarını söyledi.

Soykara, ''Öğrencilerimiz gıda sektöründe yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek meslekleri ile ilgili yenilikleri ve teknolojik farklılıkları tanıma fırsatı bulacaklar. Ayrıca öğrencilerin farklı bir ülkede ve kültürde yaşam deneyimi kazanacaklarını, Avrupalılık bilinçlerinin gelişeceğini, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma becerilerinin artacağını ve mesleki yabancı dil yeterliliklerinin gelişeceğine inanıyorum'' dedi.