Bahçeli: Devrimciler, MHP’yi Karşılarına Almak İstiyorlarsa Kendileri Bilir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Eylül davasına, döneminin en büyük acısını çeken bir parti olarak müdahillik talebinde bulunduklarını söyledi.

Bahçeli: Devrimciler, MHP’yi Karşılarına Almak İstiyorlarsa Kendileri Bilir
Bahçeli, davaya müdahil olan solcu ve devrimcilerin 30 yıl önce yaşananların hesaplarını ülkücülerden yeniden görme ihtiyacı içinde olduklarına dikkat çekti. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Türkiye’nin tüm meselelerini yeniden kaşıdığını öne süren Bahçeli, “Solcular ve devrimciler tekrar MHP’yi karşılarına almak istiyorsa bu, onların bileceği bir iştir.” uyarısında bulundu.Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde MHP’nin internetten yayın hayatına başlayan ALP Türk TV’nin açılışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bahçeli, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından 12 referandumuna destek vermeyen MHP’nin, 12 Eylül davasına müdahil olmaları yönündeki eleştirilere ilişkin sorulan soruya, "Başbakan çok konuşuyor ama her konuşmasında ısrarla yanlışlar üzerinde duruyor. Kendilerinin önermiş olduğu bir anayasa kampanyasına karşı, görüşünü ortaya koşmuş olmamızı bir demokratik hak olarak algılayamıyor. Şimdi ise sözde başlatılmış olan bir yargının sonucunu henüz görmeden, mahkemenin ön kararlarının ne olduğunu henüz bilmeden sanıkların sandalyeye oturmasının mümkün olmadığı bir günde, hemen ‘Hayır’ kampanyasını yürütenlerin bir mahcubiyet içinde buraya katkı sağlamak için müdahil olarak başvurularının eleştiriyor. Bu çelişki. Biz Sayın Başbakan'ın kendi içinde yaşadığı bir çelişki olarak görüyoruz durumu.” cevabını verdi.Bahçeli, 12 Eylül hesaplaşmasının yapıldığı bir günde dikkat edilmesi gereken bir konuyu da basın mensupları ile paylaştı. MHP’nin, 12 Eylül döneminin en büyük acısını çekmiş bir parti olarak müdahil olma talebinde bulunduğunu ifade eden Bahçeli, bir 12 Eylül’ün hesabının görülmesinin yapılacağı zamanda dün bir gösteri yapılaması gayreti içerisine girildiğini söyledi.

Davaya müdahil olarak solcuların, 30 yılın hesabını yeniden görme ihtiyacı içerisinde olduklarına dikkat çeken Bahçeli, şöyle devam etti: “Bir müdahale yapılması gibi bir yanlış içerisine girmişlerdir. Şimdi herkes açıkça kararını verecektir.12 Eylül’le mi hesaplaşacaksınız, Yoksa 30 yıl önce başlayan bir sosyal şiddetin yarıda kaldığına inanarak ülkücüleri tekrar muhatap alıp ülkücülere saldırıları sürdürecek misiniz? Buna, sol gruplar karar vermeli. Bütün devrimciler karar vermeliler ve oyuna gelmemelidirler. Bu günkü AK Parti, her şeyi kaşıyor. 12 Eylül’le hesaplaşmak ile 30 yıl öncesinden olaylarını yenileyerek, yeniden bir kaşınmaya fırsat verecek bir hatayı tahrik eden unsur olarak görmemeleri ve algılamamalılar. Oraya gelmiş pankartlar asarak fotoğraflarla süslemiş olan bir zihniyet tekrar karşısına MHP ve ülkücüleri almak istiyorsa bu onların bileceği bir iştir.”

"SOLCULAR BAŞBAKAN’IN OYUNUNA GELİYOR"

Geçici 15. maddenin kaldırılması ile yargılamanın yapılamayacağını zamanında söylediklerini de hatırlatan Bahçeli, ancak bu gün 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir sürecin başladığını ifade etti.

Bahçeli, “Sürecin sonucunu görmek lazım. Sadece yaşları 90’ı aşmış olanlarla değil. 12 Eylül ara rejiminde ister talimatla, ister istekle zulüm ve işkence yapmış kim varsa, herkesten hesap soracak bir mahkeme istediğimizi ifade ediyoruz. Burada acı çekmiş bir parti olarak MHP-Ülkücüler davasının bu mahkemede bulunmasını istiyoruz. Ama esas önünde durmak istediğim müdahillerin geçmiş 30 yılın bazı kesitlerini ele alarak ‘Şunlardan şöyle hesap sorulacak.’şeklinde olayı saptırmak isteyenler, Recep Tayip Erdoğan’ın bir oyununa düşmektedirler. Bu da sol anlayışa yakışmıyor.”

“ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI KILIÇ’IN SÖZLERİNE KATILIYORUM”

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, “Yargının siyaseti kuşatmasına izin vermediğimiz gibi, siyasetin de yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceğiz.” sözlerinin sorulması üzerine de Bahçeli, Kılıç’ın yaptığı değerlendirmeyi olumlu bulduğunu daha önce de söylediğini hatırlattı. Diğer yargı organlarının başkanlarının da Kılıç’la aynı görüşü paylaşarak yargının siyasallaşma sürecini durdurması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, “Böyle bir süreç Türkiye için önemli bir kayıt olarak tarihe düşebilir.” değerlendirmesinde bulundu.