Akyazı’da Vatandaşlar Sebil Çeşmenin Kapatılmasına Tepki Gösterdi

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Mudurnu Caddesi üzerinde bulunan çeşmenin kapatılması vatandaşların büyük tepkisini topladı.

Akyazı’da Vatandaşlar Sebil Çeşmenin Kapatılmasına Tepki Gösterdi
Akyazı ilçesi Mudurnu Caddesi üzerinde bulunan çeşmenin bir süredir akmaması üzerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Gene Müdürlüğü’ne (SASKİ) yazılı bir dilekçe ile başvurarak; çeşmede yaşanan sıkıntının giderilmesini istedi.

SASKİ’ye dilekçe ile başvuran Murat Yağcı, dilekçelerinin ardından SASKİ’den “Şehir Merkezinde aşırı miktarda bulunan çeşmeler; uygunsuz kullanımdan dolayı zaman içerisinde kapatılmaktadır. Çeşmeden yararlanmak istemeniz halinde adınıza park bahçe aboneliği açtırabilirsiniz. Kullanım ücretini ödeyerek faydalanabilirsiniz. Bilgilerinize rica ederiz” cevabını aldı.

SASKİ’den gelen cevabın ardından büyük üzüntü yaşadıklarını aktaran Yağcı, “Akyazı İlçe merkezinde şuan faal 2 çeşme bulunuyor. Biri çarşı içerisinde diğeri 2 kilometre ileride. Bu çeşmenin olduğu yer ise hastane mahallesi kavşağındadır. Buradan her gün yüzlerce vatandaş geçiyor ve su ihtiyacını karşılıyordu. SASKİ’nin yaptığı uygulamayı protesto ediyoruz. Bu ilçede vatandaşın hakkını savunacak hiç mi bir idareci yok. Akyazılı idarecileri göreve davet ediyorum“ dedi.

Çevredeki vatandaşlar ise çeşme başına toplanarak duruma tepki gösterdi .