Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan, Örgüt Kurmak ve Yönetmekle Suçlanıyor

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, belediye halk otobüslerinin bağlı olduğu Çanakkale S.

S. 18 No'lu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi soruşturmasında, Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görevsizlik kararı verildi.

İstanbul Beşiktaş Adliyesi’ne gönderilen iddianamede Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan örgüt kurmak, yönetmek ve zimmetine para geçirmekle suçlanıyor.Soruşturma, Ekim 2008'de Çanakkale Belediyesi denetiminde bulunan S.S. 18 No'lu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nden bir grup üyenin imzasız mektup göndermesi üzerine Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatıldı. Geçen süre içinde Cumhuriyet Savcısı Hakan Sakmak tarafında hazırlanan 182 sayfa ve 45 klasörden oluşan iddianame tamamlanarak Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianameyi inceleyen mahkeme, görevsizlik kararı vererek dosyayı İstanbul Beşiktaş Adliyesi’ne gönderdi. Soruşturmanın başlatıldığı dönemde kooperatifin başkanı olan B.G., Başkan Yardımcısı H.A., yönetim kurulu üyeleri F.A., A.K., N.K., Ü.G. ve M.E., denetim kurulu üyeleri C.M., İ.K. ve İ.E.’nin kooperatifi büyük miktarda zarar uğrattığı, görevlendirdikleri kişilerin üyeleri tehdit ettiği, bir üyenin ayağından silahla vurulduğu, bazılarının darp edildiği iddia ediliyor.

BAŞKAN GÖKHAN'IN İSTASYONUNDAN AKARYAKIT ALINMASI İÇİN ÜYELER TEHDİT EDİLMİŞİ

ddianamede, kooperatifin denetiminden sorumlu olan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan örgüt kurmak ve yönetmek, zincirleme olarak zimmet, zincirleme olarak nitelikli zimmet, görevi kötüye kullanmak, zincirleme olarak özel belgede sahtecilik, zincirleme olarak açığa atılan imzanın kötüye kullanılması, birden fazla kişiye karşı dolandırıcılık, nitelikli dolandırıcılık, zincirleme olarak tehdit gibi birçok konuda suçlanıyor.Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü H.G.’nin çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmasının, örgüt faaliyetleri çerçevesinde haksız menfaatler elde etmesinin ve sair suçlar işlemesinin yanısıra Başkan Gökhan’ın da örgütün varlığını bildiği, örgütün eylemlerine bilerek ve isteyerek yardım ettiği öne sürülüyor. Ayrıca Gökhan’ın, belediye başkanlığı görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak kooperatif üyelerini, kendisine ait Lütfü Gökhanoğulları Komandit Şirketi’ne ait akaryakıt istasyonundan, piyasanın çok üstünde fiyatla akaryakıt almaları için icbar etmek suretiyle irtikap suçu işlediği iddia ediliyor.

BENZİNLİ ARABASI OLMAYAN KOOPERATİFE, 8 BİN 64 LİTRE BENZİN FATURASI KESİLMİŞ

Çanakkale Belediyesi’ne ait BP benzinliği bulunmasına rağmen Başkan Gökhan’ın akaryakıt istasyonundan yakıt alan kooperatifte ve istasyonda yapılan incelemelerde, ilginç faturalara da rastlanmış. Kooperatifin hiç benzinli arabası bulunmamasına rağmen Gökhan’ın büyük ortağı olduğu akaryakıt istasyonundan, 25 bin 10 TL karşılığında 8 bin 60 litre benzin alınmış. Ayrıca Maliye Bakanlığı Vergi Denetleme Kurulu Başkanlığı’nın Ağustos 2011'de söz konusu akaryakıt istasyonunda yaptığı incelemede, benzin giriş ve çıkışında artı fark tespit edilmiş. Yapılan kaydi envanter çalışması sonucunda benzinde artı 9 bin 858 litre, motorinde artı 12 bin 914 litre fark ortaya çıkmış. İddianamede, bu farkın akaryakıt istasyonu ile kooperatif yöneticileri tarafından zimmete geçirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Ayrıca başka akaryakıt istasyonları kooperatife yüzde 6 ile 10 arasında iskonto teklif etmesine rağmen yüzde 3’ün altında iskonto ile akaryakıt veren Gökhan'ın istasyonunun tercih edilmesi sebebiyle kooperatif üyelerinin, yıllarca önemli miktarda zarar ettirildiği öne sürülüyor .