Çankaya'nın Rengarenk Yarışması Başlıyor

Çankaya Belediyesi'nce geleneksel hale getirilen ödüllü "Bahçe-Çatı-Teras Düzenleme, Balkon-Pencere Bezeme" yarışması için başvurular 30 Nisan'da başlıyor.

Çankaya'nın Rengarenk Yarışması Başlıyor
Yeni parklar ve rekreasyon alanı çalışmalarıyla Çankaya'nın her geçen gün yeşile daha da doyacağını ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bahçıvanlık kursuyla halkımızın çiçek ve süs bitkilerine olan ilgisini bilimsel çalışmalarla desteklerken, düzenlediğimiz yarışma ile de belediyenin yeşil ve çevre dostu projelerine yurttaşlarımızdan da kendi çevrelerini güzelleştirmelerine yardımcı oluyoruz. Bademlidere ve Çansera Kent Bahçesi rekreasyon alanları içinçalışmaların sürdürüldüğü Çankaya'da bir yandan hemşehrilerimize yeni parklar, oyun sokakları kazandırırken, geçmiş dönemlerde yapılan parkları da semt sakinlerinin ihtiyaçları doğrultusunda yenilemeyi sürdürüyoruz. Daha yeşil bir Çankaya için başlattığımız çalışmalarda üç yıllık çalışma süremizde şimdiden 75 yılda yapılan yeşil alan çalışmalarının üzerine yüzde 20'lik bir artış kaydettik. Bunu vatandaşlarımızdan aldığımız güç ve onların yeşile olan tutkuları sayesinde başardık. Yarışmamıza ilgininönceki yıllara oranla daha yüksek olacağı inancıyla tüm Çankayalı dostlarımızı 'Bahçe-Çatı-Teras Düzenleme, Balkon-Pencere Bezeme' yarışmasına katılmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Aralarında Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yanı sıra Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi ve Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Yılmaz, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Oruçkaptan, Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Bilal Baydar ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şemseddin Durmuş'un da yer alacağı jüri, 25 Mayıs'ta son bulacak başvuruların ardından bahçe, çatı-teras düzenleme,balkon-pencere bezeme kategorilerinde başvuralır değerlendirecek. Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar yarışma şartnamesini belediyenin resmi web sitesinde yer alan duyuru ve etkinlikler bölümünden edinebilirken, dereceye giren yarışmacılara para ödülünün yanı sıra çeşitli bitkilerin de içinde yer aldığı çiçek tohumları hediye edilecek .
Kaynak: İHA