10 Milyon Lira Yatırım Bedelli, 220 Yataklı İhlara Termal Tatil Köyü Hizmete Girdi

Türkiye'nin mineral zenginliği yönünden en değerli suları arasında gösterilen Ziga Kaplıca suları turizme kazandırıldı. Güzelyurt'a bağlı Yaprakhisar köyünde kurulan Ihlara Termal Tatil Köyü hizmeti girdi.

Ziga bölgesinde 10 milyon lira yatırım yaparak 110 oda 220 yatak kapasitesi ile Ihlara Termal Tatil Köyü'nü kuran Aksaraylı iş adamı Hüseyin Hüyük, tatil köyünün basın tanıtımını yaptı.

Gazetecilere Termal Tatil Köyü'nü gezdiren Hüyük, Ziga termal suyunun Roma döneminden itibaren şifalı bir su olarak bilindiğini su içeriğindeki zengin mineral yapısı ile Ziga termal suyunun Türkiye'de hatta dünyada en değerli sular içerisinde yer aldığını ifade etti.

Hüyük, 48 derece sıcaklığındaki termal suyun insan vücudu için en ideal sıcaklıkta kaplıca suyu olduğunu söyledi.

Hüyük, 1 litrelik suda 7 bin 609 mg mineral bulunduğunu belirttiği açıklamasında, ''Bu Türkiye de ölçülebilen en yüksek oranlardan birisi. Zengin mineral içeriği ile bu şifalı su eski çağlardan beri eklem romatizması, kireçlenme, bel boyun fıtığı, yüz felci, kadın hastalıklarına ciddi fayda sağlayan şifalı bir su'' dedi.

Aksaray'ın termal turizmde çok büyük potansiyeli olduğunu belirten Hüyük, Ihlara Termal Tatil Köyü'nün tarih ve doğanın içinde çok zevkli bir tatil imkanı sunduğunu ifade ederek, ''Bölge eşsiz tabii ve tarihi değerleri ile çok önemli bir yerde bulunuyor. Hasandağı, 14 kilometre uzunluğunda Ihlara Vadisi, Selime, Belisırma gibi tarihi yerler arasında yer alıyor. Aksaray'ın bu tarihi değerlerinin yanında termal turizmde de çok önemli bir yere geleceğine inanıyoruz. Sahip olduğu şifalı kaynaklarının iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bizim isteğimiz bölgede yeni kuyular açılmalı, imar altyapısı tamamlanarak daha fazla yatırımcının gelmesi için kolaylıklar sağlanmalı. Altyapısı hazır yere yatırımcı daha kolay gelir'' dedi.

Kaynak: AA