Siirt Valisi Misafirhane ve Taziye Evi Açılışı Yaptı

Siirt' in Aydınlar ilçesine bağlı İkizbağlar köyünde, devlet ve hayırsever köylü vatandaşların işbirliği ile yaptırılan köy misafirhanesi ve taziye evi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Siirt Valisi Misafirhane ve Taziye Evi Açılışı Yaptı
Açılış törenine Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Aydınlar Kaymakamı Ahmet Yıldız, Aydınlar Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu, İl Genel Meclis üyeleri Remzi Yıldırım, Gazi Armut, Siirt Fıstıkçılar Birliği Başkanı Şuayip Aslan ve köy halkı katıldı.

Yapımı tamlanan iki katlı binanın; zemin katının taziye evi, ikinci katının ise, çok amaçlı misafirhane olarak kullanılacağı belirtildi. Açılış töreninde bir konuşma yapan Siirt Valisi Musa Çolak, en önemliamaçlarının vatandaşların birlik, beraberlik, barış, kardeşlik ve güven içinde, yaşamaları ile yaşam standartlarının yükseltilmesi olduğunu söyledi.

Çolak, "Aydınlar ilçesi, İkizbağlar köyünde yaptırılan köy misafirhanesi ve taziye evi, köy halkının taziye ve hayır işlerini daha organizeli ve kolay bir şekilde gerçekleştirmesi amacıyla yaptırılmıştır. Hayırsever vatandaşlarımızla birlikte açılışını yaptığımız, İkizbağlar köyü misafirhane ve taziye evinin, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Açılışın ardından davetlilere yöresel yemekler ikram edildi .
Kaynak: İHA