Kula Da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kula'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kula Da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı
Tören ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Daha sonra Kula İlçe stadyumunda devam etti. Törene Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Erkan Enginar, Belediye Başkanı Selim Aşkın, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda Kulalı vatandaş katıldı Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı yaptı.

Kaşıkçı, “Bugün 23 Nisan 2012 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızın 92. yılını kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açıldığı 23 Nisan 1920, ulusumuzun babadan oğula geçen saltanat yönetimini terk ederek halkın kendisini, seçtiği temsilcileri aracılığı ile yönetmeye başladığı günün adıdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, Türk ulusunun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 Ekim 1923'te cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır. Ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını kutluyor, bu vesileyle bu günleri bize armağan eden Büyük Önderimizin önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum” dedi.

Öğrenci andı ve şiirlerin okumasından sonra, ilköğretim okulu öğrencileri tarafından halk oyunları sunuldu. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Belediye Jimnastik Grubu gösterileri, kız ve erkek öğrencilerinin sunduğu gösteriler büyük beğeni topladı .
Kaynak: İHA